Antena 3 CNN Coronavirus Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus

Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus

Senatorul PNL Vergil Chiţac ar fi infectat cu coronavirus, potrivit Antena 3. Conform aceleiaşi surse, şi soţia sa ar putea fi infectată cu COVID-19.

Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus
Sursa foto: Facebook
de M.Z.    |    13 Mar 2020   •   11:02

Senatorul PNL Vergil Chiţac se află printre cele patru cazuri de azi, confirmate la Constanţa.

Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a călătorit într-o delegație cu două persoane infectate.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că, după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, că atât el, cât și toți membrii Biroului pollitic național se vor izola, la domiciliu.

Ludovic Orban a anunțat că a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, care a fost confirmat cu coronavirus. În acest context, Orban a anunțat că Biroului politic național se vor izola.

Premierul a spus că se va izola la Vila Lac 1 până după testare și aflarea rezultatului. 

Orban a precizat că nu va mai participa la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis, programate să aibă loc începând cu ora 13.

Ieri, Chiţac spunea că suferă de o simplă răceală și că nu avea simptome de infecție cu COVID-19.

"Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, spunea, ieri, senatorul PNL.

Încă cinci persoane au fost confirmate cu coronavirus, vineri dimineața, în București.

Dr. Monica Pop, reţetă pentru creşterea imunităţii, în plină pandemie de coronavirus. "Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!"

Până astăzi, 13 martie, la nivel național, au fost confirmate 70 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre cei 70 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

În privinţa măsurilor care ar trebui luate într-o astfel de situaţie, unităţile medicale trebuie să fie pregătite pentru un aflux mare de pacienţi, să facă stocuri de medicamente antivirale şi să avertizeze populaţia despre situaţie.

Senatorul PNL Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus

×
Subiecte în articol: Vergil Chitac coronavirus
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close