Antena 3 Coronavirus Tânăr de 34 de ani mort de COVID după ce s-a externat de la ATI pe semnătură, la Timișoara: ”A ignorat total sfaturile medicilor”

Tânăr de 34 de ani mort de COVID după ce s-a externat de la ATI pe semnătură, la Timișoara: ”A ignorat total sfaturile medicilor”

de Andreea Cigolea    |    07 Sep 2021   •   11:44
Tânăr de 34 de ani mort de COVID după ce s-a externat de la ATI pe semnătură, la Timișoara: ”A ignorat total sfaturile medicilor”
Sursa foto: Antena 3

Tânărul de 34 de ani nevaccinat, care nu credea în COVID, dar a ajuns în stare gravă la ATI, a murit.

Băiatul a ajuns în urma cu câteva săptămâni în stare foarte grava la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, iar medicii au reușit să-l salveze cu eforturi uriașe.

După ce a stat zile în sir în Terapie Intensivă a început să se simtă mai bine și a cerut pe semnătură să plece acasă.

Doctorii au încercat să-l convingă să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat.

Medicii i-au cerut că macar să nu plece din Timișoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflata la 60 de kilometri de oraș.

Acolo i s-a făcut rău și la scurt timp a murit.

”Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AȚI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiaza – spre seara, incinta unității noastre, spunandu-ne că vă sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital.

Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanta, iar pe drum, din cauza riscului la transort, probabil a făcut o embolie pulmonara, iar medicii de pe ambulanta care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Domnul nu era într-o stare buna pentru a pleca din spital. Pe aceasta cale atragem atenția și rugam inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale.

Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dubla sursa, punandu-și în pericol starea de sănătate„, a precizat pentru medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, opiniatimisoarei.ro. 

Tânărul spunea atunci că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o forma severa de COVID 19.

“Fiecare decide pentru viață lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o forma atât de grava. E mai bine să te vaccinezi decât să iți pui viață în pericol”, mărturisea pacientul pe când era încă pe patul din Secția de Terapie Intensiva.

”Am crezut că o să mor în fiecare zi"

”Am crezut că o să mor în fiecare zi". Sunt cuvintele tulburătoare ale tânărului în vârstă de 34 de ani care a stat aproape 3 săptămâni intubat pe Secția de Terapie Intesiva a spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Când i-a fost rău, câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când și-a dat seama că nu mai poate respira a mers la spital.

Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută.

A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19.

În plus, desi începuse să se simtă rău acesta citise pe internet că oxigenul afectează plămânii și nu dorea să își asume acest risc, motiv pentru care a stat acasă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close