Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban, noi decizii. Ce se întâmplă acum la terasele de fițe și în restaurante

Ludovic Orban, noi decizii. Ce se întâmplă acum la terasele de fițe și în restaurante

Premierul Ludovic Orban a cerut, sâmbătă, controale în restaurante, supermarketuri și piețe. „Avem informații că sunt restaurante care, de fapt, au deschis”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, noi decizii. Ce se întâmplă acum la terasele de fițe și în restaurante
Sursa foto: Hepta
11 Iul 2020   •   11:00

Premierul Ludovic Orban este de părere că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile. „Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile”, a spus premierul.

Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise

„Sunt unele cluburi care, sincer, părerea mea e că ar trebui închise. Și aici va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, ca după ora 22 sau 23 să se închidă astfel de activități. Va trebui să facem o analiză și dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea normelor putem să luăm astfel de decizii”, a mai spus Ludovic Orban.

Unele restaurante s-au deschis

„Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a mai declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la videoconferința cu prefecții desfășurată la Ministerul de Interne.

România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 10 iulie 2020, 13 noi decese înregistrate la pacienți conformați cu COVID-19. Până vineri, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

592 de noi cazuri de COVID-19, în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 592 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Premierul Orban a cerut controale intense

„În ceea ce privește activitățile care trebuie controlate cu prioritate, în ceea ce privește comerțul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în piețele închise sau semiînchise. De asemenea, va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor”, a spus Ludovic Orban.

Orban a cerut verificări și în metrouri și trenuri.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban terase restaurante
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close