Antena 3 CNN Coronavirus Impactul unui vaccin împotriva COVID-19. Viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară

Impactul unui vaccin împotriva COVID-19. Viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară

Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. Viața ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a declarat unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19.

Impactul unui vaccin împotriva COVID-19. Viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    16 Noi 2020   •   09:50

Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, este de părere că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. ”Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el.

”Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”.

Potrivit profesorului, este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

Imunolog de la Oxford: Cu 2-3 vaccinuri pe piaţă, avem şansa să ne întoarcem la normalitate de Paşti, în 2021

După ce vaccinurile vor intra pe piaţă, 40% din populaţia Uniunii Europene ar urma să fie vaccinată rapid

Uniunea Europeană a anunţat că a semnat un contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi de BioNTech.

Primii care vor primi vaccinul vor fi medicii şi asistenţii din sistemul sanitar, lucrătorii în siguranţă publică şi transporturi şi persoanele vârstnice din grupele de risc. Ar fi vorba despre aproximativ 200 de milioane de persoane.

Pe lângă dificultăţile logistice şi legale implicate de un astfel de proiect uriaş de vaccinare, autorităţile vor trebui să combată şi scepticismul unei părţi din populaţie faţă de vaccin.

Citiți și: Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, rezultate peste aşteptări. Eficacitatea sa i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close