Antena 3 CNN Coronavirus Noutăți despre vaccinul împotriva COVID-19! Rezultate foarte bune în faza 3 a studiilor clinice

Noutăți despre vaccinul împotriva COVID-19! Rezultate foarte bune în faza 3 a studiilor clinice

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca produce răspuns imun atât la adulții tineri cât și la cei în vârstă, în faza 3 a studiilor clinice. Vaccinul este așteptat să apară în prima jumătate a anului viitor, conform unui oficial englez.

Noutăți despre vaccinul împotriva COVID-19! Rezultate foarte bune în faza 3 a studiilor clinice
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Oct 2020   •   23:00

Unul dintre cele mai promițătoare vaccinuri împotriva COVID-19, cel dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu AstraZeneca, prezintă rezultate foarte bune de imunizare, în faza 3 a studiilor clinice. Această este ultima etapă înainte de atorizarea de către autorități a vaccinului.

Reprezentanții AstraZeneca au declarat luni, că vaccinul produce răspuns imun atât la persoanele tinere cât și la cele în vârstă. Iar la adulții în vârstă declanșează mai puține reacții adverse.

Răspuns imun la adulții in vârstă

"Este încurajator să vezi că răspunsurile de imunogenitate au fost similare între adulții mai în vârstă și cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții mai în vârstă unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare.

„Rezultatele consolidează corpul de dovezi privind siguranța și imunogenitatea AZD1222”, a spus purtătorul de cuvânt, referindu-se la denumirea tehnică a vaccinului.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat pentru BBC că vaccinul nu este gata încă dar că pregătește logistică pentru posibilă distribuire în prima jumătate a anului 2021. 

Întrebat dacă este posibil că unii pacienți să primească încă de anul acesta un vaccin acesta a lăsat să se înțeleagă că șansele sunt minime:

"Nu exclud această ipoteza, dar nu este așteptarea mea centrală. Programul progresează bine dar nu suntem încă acolo."

Testele clinice au fost reluate și în SUA

Vineri, reprezentanții AstraZeneca au anunțat că au fost reluate studiile clinice efectuate în Statele Unite, după ce a primit undă verde de la autoritatea americană de sănătate. Testările pentru vaccinul împotriva COVID-19, al celor de la AstraZeneca, fuseseră sistate în SUA pe 6 Septembrie, pentru că o participantă din Marea Britanie s-a îmbolnăvit.

Se asteaptă ca vaccinul Oxford/AstraZeneca să fie printre primele vaccinuri ale unei mari companii farmaceutice care vor primi aprobarea de la autorități, alături de cele dezvoltate de Pfizer și BioNTech.

Cu nici doua saptamani in urma, Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, avea speranțe uriașe pentru un vaccin înainte de Crăciun. Acesta le-a spus parlamentarilor britanici că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford şi fabricat de AstraZeneca arată că ar putea fi administrat masiv încă din Decembrie.

Eforturile celor de la Universitatea Oxford pentru crearea unui vaccin au început încă din Ianuarie. 

Studiile preliminare prezentate de Oxford și AstaZeneca în Iulie arătau "un răspuns imun robust" la adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Peste 200 de variante de vaccin împotriva COVID-19 sunt în dezvoltare în acest moment, la nivel mondial.

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 oxford astrazeneca
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close