Antena 3 CNN Coronavirus A doua tranşă de vaccin Moderna împotriva COVID-19 a ajuns în România prin vama Nădlac

A doua tranşă de vaccin Moderna împotriva COVID-19 a ajuns în România prin vama Nădlac

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna împotriva COVID-19 a ajuns în România, în această dimineaţă, prin vama Nădlac.

A doua tranşă de vaccin Moderna împotriva COVID-19 a ajuns în România prin vama Nădlac
de Alin Tarnovschi    |    30 Ian 2021   •   09:01

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, a ajuns în România, cu o dubă frigorifică, prin vama Nădlac. Dozele de vaccin sunt transportate iniţial la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară "Cantacuzino".

Potrivit Guvernului, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin Moderna sunt aduse la Bucureşti pe cale terestră.

Astfel, dozele de vaccin Moderna vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în zilele următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare.

"Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)", se arată într-o informare pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

Au voie românii să aleagă între vaccinurile Moderna sau Pfizer/BioNTech?

Vaccin împotriva COVID-19 de la Moderna. Cum se administrează

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași.

Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

Reprezentanţii Moderna au dezvăluit cât timp oferă imunitate vaccinul contra COVID-19

×
Subiecte în articol: Moderna COVID-19 vaccin
Parteneri
Av. Adrian Cuculis, detalii cheie în cazul lui Dumitru Buzatu
x close