Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech a primit autorizarea completă în SUA

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech a primit autorizarea completă în SUA

Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) a acordat autorizarea completă a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru cei cu vârsta minimă de 16 ani și peste.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech a primit autorizarea completă în SUA
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Aug 2021   •   19:23

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a primit autorizația completă din partea Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani și pentru persoanele cu deficiențe ale sistemului imunitar care au nevoie și de o a treia doză, vaccinul este disponibil în prezent numai pe baza unei autorizații în regim de urgență.

Luni, FDA a anunțat aprobarea completă a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru cei cu vârsta minimă de 16 ani și peste.

Imunizarea cu două doze a fost prima care a primit autorizație în regim de urgență de la legiuitorii federali americani, în decembrie 2020

Aprobarea completă a vaccinului Pfizer i-ar putea stimula pe americani să facă inocularea, mai ales că le va reduce temerile legate de siguranța vaccinării. De asemenea, poate genera mai multe licențe pentru domeniile în care lucrătorii au nevoie de o schemă de vaccinare completă.

Reprezentanții Pfizer au declarat, lun,  că vaccinul va continua să fie disponibil pentru categoria  12-15 ani, respectiv ca a treia doză pentru oamenii cu un sistem imunitar fragil, numai în caz de urgență.

În prezent, vaccinul Pfizer, poate fi comercializat direct către consumatori sub numele de Comirnaty.

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccin FDA autorizare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close