Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiţă: "În ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea"

Valeriu Gheorghiţă: "În ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în ultima săptămână au fost 138 de centre care şi-au încheiat activitatea, în 28 de judeţe.

Valeriu Gheorghiţă: "În ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea"
Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare
de Silvia Preda    |    17 Feb 2022   •   17:07

Şapte centre funcţionează în sistem hibrid, adică desfăşoară şi activităţi de testare.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că activitatea de evaluare a centrelor de vaccinare va continua.  
 
"În procesul de evaluare a activităţii centrelor de vaccinare, la acest moment pot să vă spun că în ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care şi-au încheiat activitatea, în 28 de judeţe, două centre de vaccinare au fost transformate în centre de testare şi şapte centre de vaccinare în momentul de faţă funcţionează în sistem hibrid, practic desfăşoară atât activităţi de testare, cât şi activităţi de vaccinare.

Acest proces de evaluare continuă periodic, practic la cel puţin două săptămâni se evaluează activitatea centrelor de vaccinare şi acolo unde se consideră oportun, unde se poate asigura accesibilitatea la vaccinare prin alte mijloace, cum ar fi prin medici de familie, ne dorim în continuare să reducem din activitatea centrelor, atâta timp cât acestea nu mai au adresabilitate”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

De ce unii români se infectează cu 2 tulpini de Covid-19 simultan. Valeriu Gheorghiță: ”Este simplu!”

"Aceste virusuri circulă în momentul de față la nivel populațional și o persoană - vedem foarte clar din datele științifice - că imunitatea nu este încrucișată în totalitate. Adică faptul că ai trecut prin infecția cu Delta nu te protejează foarte mult de reinfecția cu varianta Omicron, și atunci există această posibilitate să faci co-infecție, cum numim noi.

Ele sunt virusuri care, practic, competiționează pentru aceiași receptori, însă faptul că Omicron este mult mai infecțios, ele pot să genereze infecții simultan la aceeași persoană. Deci ne putem infecta. Și asta creează cel puțin pe gazdele imunodeprimate, adică la acele persoane care au probleme serioase de imunitate, pot să faciliteze, dacă vreți, recombinarea celor două virusuri și apariția unui virus care pot să aibă caracteristici diferite - în sensul în care Omicron știm că are în momentul de față o virulență intrinsec mai redusă, poate să se modifice”, a explicat Valeriu Gheorghiță. 

Bilanț COVID-19 din 17 februarie 2022, în România. Scade din nou numărul de cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15.374 noi cazuri.

Bilanț COVID-19 din 17 februarie 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.374 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.073 mai puțin decât miercuri. Sunt 122 de decese în ultimele 24 de ore, față de 171 câte erau în ziua anterioară. La terapie intensivă sunt 1.119 persoane, cu 37 mai puțin decât față de ieri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.374 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.073 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.914 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până joi, 17 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.629.090 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 97.307 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccinare vaccin
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close