Antena 3 CNN Coronavirus Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache: „Voi rămâne în linia întâi în această criză”

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache: „Voi rămâne în linia întâi în această criză”

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, care și-a dat demisia joi, a declarat că rămâne alături de Ministerul Sănătății dacă va fi nevoie de expertiza lui.

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache: „Voi rămâne în linia întâi în această criză”
Sursa foto: Gov.ro
de S.T.    |    27 Mar 2020   •   15:55

„Sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu abandonez și nu am abandonat un proiect. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic și voi consilia echipa Ministerului Sănătății de câte ori va fi nevoie și voi rămâne în București cât este nevoie”, a spus Victor Costache, într-un interviu la Digi24.

„În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii și rămân alături de echipa Ministerului Sănătății dacă va fi nevoie de expertiza mea”, a mai spus Victor Costache.

După demisia lui Victor Costache, Nelu Tătaru a fost numit în funcția de ministru al Sănătății.

Dacă România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate acasă, în mare parte de voluntari, iar medicii confirmați, cu simptomatologie ușoară, vor merge în continuare la spital, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns vineri la 1.292 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 263 de persoane, fiind cel mai mare număr înregistrat de la declanşarea epidemiei în România. 

24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
 

×
Subiecte în articol: carantină Victor Costache
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close