Antena 3 Coronavirus Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu un ser chinezesc neaprobat de Uniunea Europeană

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu un ser chinezesc neaprobat de Uniunea Europeană

de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2021   •   08:36
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu un ser chinezesc neaprobat de Uniunea Europeană

Premierul maghiar Viktor Orban s-a vaccinat anti-COVID-19 cu serul produs de compania chineze Sinopharm.

Orban, 57 de ani, i-a îndemnat pe cetăţenii maghiari să-şi învingă rezervele faţă de vaccinul chinezesc, relatează Euronews.

"M-am vaccinat”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook, unde a postat imagini din momentul momentul imunizării.

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri din China și Rusia, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste produse.

Autorităţile de la Budapesta au achiziţionat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinopahrm. Acesta este distribuit în paralel cu produsul rusesc rusesc Sputnik V.

Potrivit premierului maghiar, "vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede", motiv pentru care ţara sa nu se bazează doar pe dozele contractate de Comisia Europeană.

„Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a spus el.

Oficialii de la Budapesta au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulţumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close