Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Un viitor sustenabil se construiește de azi | Dezvoltăm România Sustenabil

Un viitor sustenabil se construiește de azi | Dezvoltăm România Sustenabil

Dedeman de azi a intrat deja în era viitorului. Cea în care o companie se construiește și crește cu grijă pentru mediu și își educă angajații și clienții să o urmeze în proiectele și planurile sale.

Un viitor sustenabil se construiește de azi | Dezvoltăm România Sustenabil
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2022   •   19:04

Ca în fiecare zi, clienții trec încă de dimineață pragurile celor 57 de magazine Dedeman din țară, cu proiecte pentru o viață mai frumoasă.

Cu ei în minte, Dedeman și-a întors privirea și eforturile către toate resursele importante pe care le are la dispoziție pentru a construi un viitor sustenabil. Pe rafturi, lumina provine din surse LED.

Peste 99% dintre corpurile de iluminat din întreaga companie sunt prevăzute cu astfel de sisteme, pentru a economisi energie.

În plus, 46 dintre magazinele Dedeman sunt prevăzute cu centrale electrice fotovoltaice funcționale, prietenoase cu mediul, urmând ca proiectul să fie implementat treptat în toată rețeaua.

În exteriorul magazinelor, apa de ploaie este colectată prin rețele de canalizare separate și trecută mai întâi prin separatoare de hidrocarburi, curățată, iar abia apoi vărsată în rețelele de canalizare locale.

Și colectarea selectivă a deșeurilor este un element esențial în activitatea companiei. Magazinele Dedeman au fost dotate cu prese de balotat deșeuri, reducând cu 70% timpul în care acestea ajung în fluxul de reciclare. Pentru deșeurile periculoase, compania a creat incinte special amenajate și securizate unde le depozitează, înainte de a le preda colectorilor autorizați. De asemenea, Dedeman le oferă clienților posibilitatea de a returna în magazine orice ambalaj cumpărat de la ei.

Iar acest lucru, împreună cu instruirea angajaților și dedicarea de care aceștia dau dovadă în privința colectării selective, a făcut ca în ultimii ani greutatea ambalajelor colectate în magazinele Dedeman să fie aproape egală cu greutatea ambalajelor produselor puse pe piață.

Iar într-un final, compania a reușit să închidă cercul. Deșeurile din carton, plastic sau lemn au fost reciclate doar în fabrici din România, unde au primit o nouă viață, iar apoi au fost repuse în circulație, tot în magazinele Dedeman: confecții din carton ondulat, folie de plastic, obiecte din plastic pentru menaj, produse de lemn.

Pentru a reduce impactul asupra mediului, Dedeman a renunțat la varianta tipărită a cataloagelor promoționale lunare și le-a transformat în versiuni digitale. Iar în magazine, nu se mai găsesc sacoșe de plastic, acestea fiind înlocuite cu cele textile și din hârtie.

Pentru a reduce impactul asupra mediului, Dedeman a renunțat la varianta tipărită a cataloagelor promoționale lunare și le-a transformat în versiuni digitale. Iar în magazine, nu se mai găsesc sacoșe de plastic, acestea fiind înlocuite cu cele textile și din hârtie.

Pentru că atunci când compania are grijă, îi inspiră și pe clienți și pe angajați să aibă grijă. Să respecte mediul, să construiască și să-și facă planuri purtând în minte un viitor sustenabil.

Pentru noi și pentru generațiile următoare.

×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil Dedeman
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close