Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Poveste de succes făcută cu pasiune, muncă și ingrediente tradiționale | Români care dezvoltă România

Poveste de succes făcută cu pasiune, muncă și ingrediente tradiționale | Români care dezvoltă România

Scandia e azi istorie și viziune pentru ce înseamnă România de mâine. Dar, cel mai important, e promisiune respectată.

Poveste de succes făcută cu pasiune, muncă și ingrediente tradiționale | Români care dezvoltă România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   12:19

România. Anul de grație 1922. Întreaga planetă era cu ochii pe această țară mică dar, acum, întregită și mare.

La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, se desfășura ceremonia încoronării regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.

Tot anul 1922 a fost, de fapt, unul plin de evenimente care au intrat în istorie - are loc primul meci al echipei naționale de tenis în Cupa Davis, e folosită pentru prima dată, pe un pacient, insulina, vine pe lume Marin Preda, iar undeva, pe o stradă din Sibiu, un domn pe nume Jozsef Theill, își muta de la Mediaș magazinul cu mezeluri.

Mica lui fabrică de pe strada Morilor a devenit în foarte scurt timp cel mai important producător de salam din Ardeal, sub marca "veritabilul salam de Sibiu". Ce a urmat, chiar e istorie. Istoria unui brand care timp de 100 de ani s-a confundat cu tradiția și bunul gust al românilor.

În 1941 Fabrica Theill devenea Scandia Română, în 1948 avea loc marea naționalizaret, însă denumirea era păstrată. În 1963 Scandia Română se transformă în Scandia Sibiu. În 2001, odată cu toate schimbările din țară dar și din toată lumea, Scandia devenea companie cu capital integral privat românesc.

"Acum o sută de ani la Scandia făceam conserve, dar și o mare descoperire. Mâncarea gustoasă nu e doar mâncare. E bucuria revederii după o lungă despărțire. Este prilejul de a fi împreună indiferent de vremuri."

Indiferent de vremuri, românii au avut pe masă ceva bun, cu eticheta pe care scria Scandia.

"Am crezut întodeauna cu tărie în industria alimentară ca într-un segment nemuritor iar atâta timp cât ești corect și aduci pe piață produse deosebite din punct de vedere calitate și rețete, nu prea ai cum să dai greş", spune unul dintre acționarii Scandia. Drumul până aici n-a fost deloc simplu, recunosc cei doi acționari, fără să se plângă de asta.

„De o sută de ani, sub privirea atentă a Sibiului păstrăm vie o tradiție aproape sfântă.”

Tradiția merge mai departe. E moștenirea pentru generațiile ce vor veni, care trebuie să știe că performanța se face cu sacrificii, iar riscul înseamnă profit. Restul e poveste.

„Se spune că jurămintele de pe podul minciunilor nu se uită.”

Scandia e azi istorie și viziune pentru ce înseamnă România de mâine. Dar, cel mai important, e promisiune respectată. Promisiunea că ce-a fost odată, pe o stradă din Sibiu, un domn pe nume Jozsef Theill, așa va rămâne. Ca dovadă că lucrurile bune sunt făcute să dăinuie.

  • În 1922, celebrul măcelar Jozsef Theill, își mută magazinul de mezeluri pe strada Morilor din Sibiu.

  • Fabrica din Sibiu devine în scurt timp cel mai important producător de salam din Ardeal, sub marca "veritabilul salam de Sibiu".

  • În 1941 Fabrica Theill devine Scandia Română iar în 1963 se tranformă în Scandia Sibiu.

  • În 2001 Scandia devine companie cu capital integral privat românesc.

×
Subiecte în articol: Români care dezvoltă România
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close