Antena 3 CNN Economic Auto Audi A6 2012, acum şi hibrid. Primele fotografii şi informaţii oficiale

Audi A6 2012, acum şi hibrid. Primele fotografii şi informaţii oficiale

Audi A6 2012, acum şi hibrid. Primele fotografii şi informaţii oficiale
Sursa foto: Foto: Autoblog.nl
01 Dec 2010   •   11:07
UPDATE: Audi a făcut publice imaginile oficiale ale noului A6, împreună cu detaliile oficiale. Astfel, împătimiţii mărcii vor fi bucuroşi să afle că există şi o variantă hibrid a modelului.

În plus, scrie Autoblog.nl, A6 este plin de noi tehnologii, iar caroseria sa este construită din aluminiu, în procent de peste 20% - uşile, aripile faţă şi haionul fiind reallizate din acest metal uşor.

A6 TDI 2.0 (130 kW/177 CP) cântăreşte numai 1.575 kg. A6 este, de asemenea, mai scurt (4.92 x 1.87 x 1.46 metri), dar are un ampatament mai lung şi mai lat (2.91 m).

Pentru început, A6 este disponibil cu cinci variante de motorizare. Mai târziu, vor mai fi, foarte probabil, adăugate unele noi.

Prezentare video - Audi A6 2012


Audi A 6 este oferit din standard cu lumini halogen şi opţionale Xenon, plus lumini permanente de zi şi diurne, ambele cu LED-uri. De asemenea este oferit un sistem de start-stop şi o tehnologie de recuperare a energiei, A6 fiind astfel cu 19% mai economic decât predecesorul său. Până în 2012, A6, va fi disponibil şi cu o motorizare hibridă cu un propulsor 2.0 TFSI de 211 CP şi un motor electric 45 CP. Transimisia este tiptronic cu opt trepte.



A6 vine cu ultima generaţie a sistemului Audi Quattro cu distribuţie a puterii de 60 la sută pentru roţile din spate şi 40 pe roţile din faţă. Diferenţialul sport este oferit opţional.

A6 este echipat cu suspensie independentă faţă şi spate. Toate modelele cu tracţiune faţă sunt echipate cu un ESP cu diferenţial electronic. Opţional este oferit Audi Drive Select Dynamic Handling System. Acesta oferă o gamă de cinci moduri în care poate fi condusă maşina: confort, auto, dinamic, individual şi eficient.



Noul Audi A6 este aşteptat în Europa în primul trimestru al anului 2011. Preţurile şi datele exacte în privinţa performanţelor nu au fost făcute publice deocamdată.



După ce marţi Audi a lansat un video teaser neclar al noului Audi A6, în noaptea de marţi spre miercuri au apărut şi primele fotografii, deocamdată neoficiale ale modelului. Imaginile au fost publicate de pe site-ul unei reviste de către Autoblog.nl, şi au fost preluate de mai multe publicaţii de profil, printre care şi Worldcarfans.com înainte de a fi prezentate oficial miercuri de producătorul auto.

Silueta noului Audi A6 este asemănătoare cu cea a actualei generaţii, iar partea din faţă se aseamănă cu cea al modelului Audi A7.



Primele detalii despre motorizări indică un propulsor 2.8 FSI cu 208 CP, urmat de un 3.0 TFSI, ce dezvoltă 300 CP. Motorul cu patru cilindri de 2.0 litri oferă 163 CP sau 177 C, în timp ce TDI-ul de 3.0 litri oferă de asemenea douoă variante de putere – de 204 sau 245 cai.



×
Subiecte în articol: fotografii audi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close