Antena 3 CNN Economic Auto Auto Bild: Dacia va lansa un model mini care va costa 5.000 de euro

Auto Bild: Dacia va lansa un model mini care va costa 5.000 de euro

Auto Bild: Dacia va lansa un model mini care va costa 5.000 de euro
Sursa foto: Dacia
03 Mai 2010   •   17:15

Dacia ar putea lansa, în viitorul apropiat, un model mini cu patru locuri numit City, informează publicaţia germană Auto Bild. Preţul noii maşini nu va depăşi 5.000 de euro. Dacia-City va avea patru locuri şi patru uşi şi va prelua elemente de la modelul Logan şi platforma de la a doua generaţie a Renault Clio. Potrivit publicaţiei germane, partea din faţă a maşinii va fi asemănătoare cu cea a Sandero.

Se pare că preţul redus al autovehiculului se datorează în special designului, întrucât constructorul va refolosi componentele celorlalte maşini ale grupului. În cazul Daciei Duster, 57% din piese au fost preluate de la modelele anterioare.

"Ne gândim la un model de 3,5-3,6 metri lungime", a declarat Vincent Carré, directorul de marketing pentru marca Dacia în cadrul grupului Renault. "Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (...) Are obiectivul de a obţine pe cât posibil costuri mici în fiecare etapă", a adăugat Carre.

În ceea ce priveşte motorizarea, Dacia City va beneficia de motorul pe benzină de 1,2 litri al Renault Twingo, dar şi de o variantă pe motorină.

La începutul lunii martie, directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, a declarat că gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, inclusiv unul de clasa mică. "Noile modele vor avea un design exterior mai modern decât generaţiile anterioare şi vor fi concepute pentru industrializare în peste zece fabrici", a precizat reprezentantul Renault.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia lansare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close