Antena 3 CNN Economic Auto Băsescu a primit primul Duster din România. Maşina, "roşie foc", a fost plătită de soţia preşedintelui

Băsescu a primit primul Duster din România. Maşina, "roşie foc", a fost plătită de soţia preşedintelui

Băsescu a primit primul Duster din România. Maşina, "roşie foc", a fost plătită de soţia preşedintelui
Sursa foto: duster
08 Apr 2010   •   13:20

Preşedintele Traian Băsescu a devenit joi primul proprietar al unui autoturism de teren Dacia Duster. Şeful statului a participat la o ceremonie la fabrica de autoturisme de la Mioveni, unde a primit cheile modelului comandat acum câteva luni. Maşina a fost deja achitată de soţia preşedintelui. Cei de la Dacia au respectat dorinta preşedintelui ca maşina să fie roşie.

Romanii de rând care au comandat un Duster îl vor primi după 18 aprilie. Până acum, fabrica de automobile de la Mioveni a primit peste 400 de comenzi pentru Dacia, potrivit cifrelor prezentate de compania Renault. Cei mai mulţi dintre clienţi, peste 80%, au optat pentru varianta full option. Trei sferturi s-au decis pentru versiunea 4X4, în vreme ce jumătate dintre doritori au ales motorizarea pe benzină.

Estimările companiei Renault spun că peste 60.000 de SUV-uri Dacia Duster vor fi produse în România, în 2010. Autoturismele sunt destinate pieţei interne şi internaţionale, iar oficialii companiei se aşteaptă la vânzări în valoare de peste un miliard de euro în acest an.

În plus, din 2011, Duster va fi produs şi la uzinele Renault din Brazilia şi Rusia, în 100.000, respectiv 80.000 de exemplare.

În Franţa, vînzarile Dacia au crescut numai în martie de patru ori, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, francezii au cumpărat luna trecută peste 16.600 de autoturisme Dacia.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Duster Traian Băsescu Dacia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close