Antena 3 CNN Economic Auto Bulgarii atacă Dacia! Vor produce cea mai ieftină maşină din Europa

Bulgarii atacă Dacia! Vor produce cea mai ieftină maşină din Europa

Bulgarii atacă Dacia! Vor produce cea mai ieftină maşină din Europa
Sursa foto: Foto: tuttomotoriweb.com
16 Iun 2011   •   20:50

Bulgarii îşi dau mâna cu chinezii şi atacă Dacia. Vor produce cea mai ieftină maşină din Europa aproape de noi, la sud de Dunăre. O ameninţare pentru producătorul de la Mioveni, pentru că preţurile maşinilor... bulgaro-chineze vor fi cu aproape o mie de euro mai mici decât ce avem noi.

Bulgarii atacă direct două produse ale Dacia: Sandero şi Duster. Voolex C 10 şi Hover H5 se vor produce în fabrica oraşului Lovech chiar de la sfârşitul anului. Iar maşinile lor par în avantaj...

Voleex ar putea costa 6.400 de euro, susţin jurnaliştii bulgari. Şi va avea mai multe dotări pentru varianta standard decât are cel mai ieftin Sandero. Şi un preţ cu cel puţin 900 de euro mai mic care ameninţă să reducă din succesul producătorului de la Mioveni.


 


În varianta de bază, SUV-ul bulgarilor nu e mai ieftin decât cel românesc. Cea mai ieftină variantă de Hover include geamuri electrice, aer conditionat şi CD player. Dar nu are nici ABS, nici airbaguri. La Duster facilităţile costă în plus, dar nu lipsesc sistemele de siguranţă.


Un Hover ar putea sa devina o alternativa la un Duster daca ar avea pretul cu cel putin cu 15-20 la suta mai mic sau cand ar avea performante semnificativ mai importante.800 români au cumpărat deja, maşini Hover, de când se importă la noi. În Bulgaria se vor produce 50 de mii de maşini pe an. Suficiente şi pentru români dacă vor fi atraşi cu un preţ bun.

×
Subiecte în articol: Dacia Bulgaria
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close