Antena 3 CNN Economic Auto Comenzile Dacia în ianuarie 2009, de patru ori mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Comenzile Dacia în ianuarie 2009, de patru ori mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Comenzile Dacia în ianuarie 2009, de patru ori mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului trecut
Sursa foto: Dacia Sandero
13 Ian 2009   •   15:34

Comenzile pentru automobilele Dacia au scăzut în luna ianuarie a acestui an de la 200 la 50 de unităţi pe zi adică sunt de de patru ori mai mici faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform estimărilor producătorului auto.
"La sfârşitul anului trecut estimam că vom avea comenzi pentru 3.400-4.000 de maşini în ianuarie, în scădere faţă de un nivel obişnuit, de 6.000 de cereri. De aceea am redus cadenţa de producţie de la 1.360 de unităţi la 1.085 de maşini pe zi. Am sperat că această cadenţă ne va permite o funcţionare normală", a declarat, marţi, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, citat de Mediafax. Anunţul a fost făcut cu ocazia unei mese rotunde organizată la Piteşti pe tema pieţei auto.
Fourmont a precizat că, în luna ianuarie, comenzile au scăzut de la circa 200 la 50 unităţi, iar Dacia s-a văzut nevoită să anunţe o nouă întrerupere a producţiei.
Anunţul vine pe fondul protestului de marţi a aproximativ 5000 de angajaţi de la Uzinele Dacia, care are loc la Mioveni pentru menţinerea taxei auto de poluare, pe motiv că suspendarea sau reducerea acesteia ar afecta grav situaţia şi aşa precară a uzinei.
Mitingul vine în momentul în care Comisia Europeană a anunţat că nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru maşinile vechi. Şeful departamentului pentru Afaceri Externe, Vasile Puşcaş, a declarat că oficialii de la Bruxelles consideră că ordonanţa dată de guvernul Tăriceanu încalcă legislaţia europeană.
Luni, la doar câteva ore de la reluarea activităţii, reprezentanţii companiei de automobile Dacia au anunţat că vor întrerupe, din nou, producţia, ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto.
Potrivit directorului de comunicare Dacia, Liviu Ion, producţia va fi sistată în perioada 26 ianuarie - 8 februarie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close