Antena 3 CNN Economic Auto Dacia ar putea reduce din nou producţia şi nu-şi va îndeplini obiectivele pe 2008

Dacia ar putea reduce din nou producţia şi nu-şi va îndeplini obiectivele pe 2008

Dacia ar putea reduce din nou producţia şi nu-şi va îndeplini obiectivele pe 2008
28 Oct 2008   •   11:21

Criza economică mondială nu afectează foarte mult compania de automobile Dacia, datorită poziţionării sale ca producător de maşini ieftine, susţine directorul general al companiei, Francois Fourmont. Potrivit acestuia, numărul cumpărătorilor scade, în condiţiile în care şi pieţele scad, însă marii producători de automobile vor fi mult mai afectaţi de acest fenomen.
Cu toate acestea, Dacia nu îşi va îndeplini obiectivul de 310.000 - 320.000 de autovehicule în acest an,, directorul general evitând să specifice o cifră exactă în această privinţă. Fourmont susţine că producţia depinde, în continuare, de contextul economic. "Dacă pieţele vor scădea în continuare, vom reduce din nou producţia", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe organizate de Mediafax.
Directorul general al companiei Dacia a mai declarat că nu există încă vreo decizie a vreunui furnizor de reducere a personalului, adăugând că o hotărâre în acest sens trebuie luată de producătorul de componente respectiv.
La sfârşitul săptămânii trecute, producătorul auto a anunţat că, în zilele de 30 şi 31 octombrie, precum şi pe 13 şi 14 noiembrie, producţia la uzina Dacia de la Mioveni va fi întreruptă pentru ca programul de fabricaţie să fie adaptat la cererea comercială.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia criza economica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close