Dacia cu transmisie automată va fi prezentată la Salonul Auto de la Moscova (VIDEO)

22 Aug 2010   •   20:47
Dacia cu transmisie automată va fi prezentată la Salonul Auto de la Moscova (VIDEO) Foto: Video News

Dacia cu transmisie automată va fi lansată săptămâna viitoare în Europa. Cutia automată va fi prezentată la Salonul Auto de la Moscova.

Transmisia automată va fi opţională pe modelele Sandero şi Logan vândute în Rusia. Concernul Renault vrea să dea o lovitură concurentului principal de pe piaţă, Lada, care nu oferă această opţiune. Cutia automată are patru rapoarte şi convertor de cuplu şi va fi disponibilă pentru maşinile echipate cu motorul pe benzină de 1,6 litri.

Cutia nu este nouă, fiind preluată de pe modelul Nissan Aprio, fratele mexican al Loganului. Compania a început anul trecut să livreze maşini cu cutie automată şi pentru ţările din Orientul Mijlociu. Modelele sunt mai scumpe cu aproape o mie de euro faţă de cele manuale.

Şi Duster va fi echipat cu transmisie automată. Prima piaţă vizată este cea din Israel, unde automobilele automate sunt majoritare. Deocamdată nu se ştie când va fi lansată noua tehnologie şi în Uniunea Europeană, inclusiv în România.

În prima jumătate a acestui an, Dacia a vândut aproape 182.000 de maşini pe plan mondial, cu 18% mai multe faţă de anul trecut.Antena 3

x close