Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Duster se lansează oficial la Salonul Auto de la Geneva (VIDEO)

Dacia Duster se lansează oficial la Salonul Auto de la Geneva (VIDEO)

Dacia Duster se lansează oficial la Salonul Auto de la Geneva (VIDEO)
01 Mar 2010   •   18:52

Dacia Duster, primul SUV din istoria mărcii, se lansează marţi la Salonul Auto de la Geneva. Cunoscătorii spun că acest model are şanse reale să ajungă cea mai vândută maşină din segmentul de piaţă din care face parte. Principalul avantaj ar fi preţul convenabil.

Dacia Duster se anunţă un rival serios pentru concurenţii săi de piaţă din România. Preţul de vânzare pentru noul SUV nu a fost anunţat oficial pentru piaţa din România, dar se pare că o să pornească de la 12.000 de euro pentru versiunea de bază. Duster va fi cu până la 5.000 de euro mai ieftin decât modelele concurente. Dacia Duster cu dotări maxime şi tracţiune 4 ori 4 poate ajunge la 17.000 de euro.



Hyundai Tucson, Kia Sportage sau Nissan Qashqai se numără printre concurenţii de top al noului SUV produs în totalitate la uzinele Dacia de la Mioveni. Specialiştii susţin că în afara preţului, Duster-ul convinge prin mărimea portbagajului, dar şi prin garda la sol, superioară celoralalţi concurenţi.

Marele minus pe care îl are Dacia Duster este lipsa de notorietate în segmentul SUV-urilor, care ar putea fi determinantă pentru cunoscători.



Noul model de la Dacia are o lungime de 4,31 m şi o lăţime de 1,82 m, gabaritul său permiţându-i să evolueze la fel de bine atât în mediu urban, cât şi într-unul offroad. Greutatea sa este de 1.180 kg în versiunea 4x2 şi 1.280 kg în versiunea 4x4.

Dacia Duster va fi disponibilă în versiunile 4X2 şi 4X4, cu o motorizare pe benzină - 1.6 16v 110 CP precum şi cu două motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP şi 1.5 dCi de 105 CP. Consumul mediu este estimat la 5,1 litri la suta de kilometri şi poate ajunge la 7,5 la sută pentru motorizările superioare.

În primăvară maşina va ajunge în România, restul Europei, Turcia, Algeria sau Maroc.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacia Duster Dacia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close