Antena 3 CNN Economic Auto Dacia îşi întrerupe activitatea până pe 7 decembrie. Unul dintre furnizori disponibilizează 800 de angajaţi

Dacia îşi întrerupe activitatea până pe 7 decembrie. Unul dintre furnizori disponibilizează 800 de angajaţi

Dacia îşi întrerupe activitatea până pe 7 decembrie. Unul dintre furnizori disponibilizează 800 de angajaţi
20 Noi 2008   •   10:18

Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea de joi, până pe 7 decembrie. Miercuri seară, la uzină a intrat în tură ultimul schimb, înaintea celor 3 săptămâni de şomaj tehnic. Aproximativ 9.000 de muncitori vor primi doar 85% din salariu. În consecinţă, şi furnizorii îşi restrâng activitatea.
Principalii furnizori ai uzinei de la Mioveni vor da oamenii afară. Numai la societatea Subansamble Auto Piteşti vor fi concediaţi 800 de angajaţi, iar alţi 2900 intră în şomaj tehnic.
Muncitorii de la Dacia sunt îngrijoraţi, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.
Surse din cadrul uzinei Dacia spun că de la 1 ianuarie situaţia se va înrăutăţi şi sunt foarte mulţi angajaţi cărora nu li se vor mai prelungi contractele de muncă.
Potrivit lui Liviu Ion, director de comunicare la Dacia, măsura se datorează scăderii pieţii şi va permite companiei să reducă stocurile şi să absoarbă eventualele agravări ale situaţiei în industria auto. Acesta a mai declarat pentru Antena 3 că nu se pune problema concedierilor. Mai mult, din decembrie, un număr de 100 de contracte pe perioadă determinată vor fi transformate în contracte pe perioadă nedeterminată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia somaj tehnic
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close