Antena 3 CNN Economic Auto Dacia lansează o nouă mașină electrică în 2024, a anunțat CEO-ul Renault

Dacia lansează o nouă mașină electrică în 2024, a anunțat CEO-ul Renault

Dacia va lansa un nou model electric în anul 2024, Dacia EV. Noua mașină, un model de segment B, va putea parcurge o distanță de până la 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

Dacia lansează o nouă mașină electrică în 2024, a anunțat CEO-ul Renault
Sursa foto: motor1.com
de Adelina Miron    |    19 Feb 2022   •   09:33

Informația a fost confirmată de Luca de Meo, CEO-ul Renault, într-o conferință în care a prezentat rezultatele financiare ale grupului francez.

Noua mașină electrică Dacia va fi dezvoltată pe platforma CMF-BEV a Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi și există deja 46.000 de comenzi, potrivit motor1.com. Dacia EV ar trebui să înlocuiască popularul model Spring.

Renault a înregistrat anul trecut un profit de un miliard de dolari, după ce în precedenții doi ani a avut pierderi de 141 milioane de euro (2019) și 8,01 miliarde de euro (2020).

Reunault pregătește un concept-car care anticipează primul automobil cu hidrogen al mărcii, pe segmentul de autoturisme. Renault a publicat o primă imagine cu viitorul concept-car, fără a dezvălui prea multe detalii.

„Acest concept car fără precedent, cu motor alimentat cu hidrogen, reprezintă ilustrarea traiectoriei de decarbonizare a grupului și a mărcii renault, cât și progresul lor în termeni de economie circulară, materiale reciclate și reciclabile”. Primele informații transmise mai precizează că „inovațiile tehnologice disponibile la bord garantează siguranța șoferului și a pasagerilor.”, au transmis cei de la Renault.

 

×
Subiecte în articol: Dacia Renault
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close