Dacia, marca cu cea mai bună creştere pe piaţa franceză în primele opt luni ale anului

de S.T.    |    02 Sep 2013   •   14:40
Dacia, marca cu cea mai bună creştere pe piaţa franceză în primele opt luni ale anului

Înmatriculările de automobile Dacia în Franţa au crescut cu 5,8% în primele opt luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 62.829 unităţi, pe o piaţă în scădere cu aproape 10%, marca românească înregistrând cea mai solidă creştere, la egalitate cu Toyota.
   
Astfel, piaţa auto franceză s-a contractat cu 9,4% în perioada ianuarie-august, la 1,4 milioane de autoturisme comercializate, faţă de peste 1,55 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni de asociaţia constructorilor crancezi de cutomobile, CCFA.
   
Cota de piaţă a Dacia în Franţa a urcat la 4,47%, de la 3,83% în primele opt luni ale anului trecut, scrie Mediafax.
   
Marca japoneză Toyota a înregistrat o creştere similară Dacia, însă la un volum mai redus de vânzări. Înmatriculările de maşini Toyota în Franţa au urcat cu 5,8% în perioada analizată, la 48.070 unităţi.
   
Creşterea Dacia a limitat declinul consemnat la nivelul grupului Renault. Vânzările Renault la nivel de grup au scăzut cu 7,9% în perioada analizată, la 350.286 autoturisme. Marca Renault a afişat o scădere de 10,4%, la 287.457 unităţi.
   
Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, a avut vânzări de 168.972 autoturisme în Franţa în primele opt luni, în scădere cu 10,7%.
   
Mărcile de lux au înregistrat scăderi, cu excepţia Lexus, care are însă un volum al vânzărilor mult mai redus faţă de companiile europene.
   

x close