Antena 3 CNN Economic Auto Dacia opreşte, din nou, producţia pentru două săptămâni

Dacia opreşte, din nou, producţia pentru două săptămâni

Dacia opreşte, din nou, producţia pentru două săptămâni
12 Ian 2009   •   13:41

La câteva ore de la reluarea activităţii, reprezentanţii companiei de automobile Dacia au anunţat că vor întrerupe, din nou, producţia, ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto.
Potrivit directorului de comunicare Dacia, Liviu Ion, producţia va fi sistată în perioada 26 ianuarie - 8 februarie.
"Ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto, în special a celei din România, Dacia îşi suspendă producţia în perioada 26 ianuarie - 8 februarie 2009", se arată într-un comunicat al Dacia remis, luni, agenţiei Mediafax.
Salariaţii vor rămâne în şomaj tehnic şi vor fi remuneraţi cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de muncă pe 2008.
"Dacia se vede nevoită să recurgă la această măsură pentru a-şi adapta producţia la scăderea comenzilor ca urmare a declinului pieţelor auto. Acest declin este manifestat cu deosebire în cazul României, prima piaţă a constructorului, unde în 2008 a fost comercializată peste o treime din producţia uzinei de la Mioveni. În decembrie 2008, Dacia a comercializat 3.622 unităţi pe piaţa sa internă, în scădere cu 55% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2007", au declarat reprezentanţii companiei, pentru agenţia de presă.
În urma deciziei companiei, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat că, marţi, va fi organizat un miting de amploare la care vor participa aproximativ 9.000 de oameni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close