Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Sandrider, maşina cu motor V6 pe combustibil sintetic care va participa la Raliul Dakar 2025

Dacia Sandrider, maşina cu motor V6 pe combustibil sintetic care va participa la Raliul Dakar 2025

Dacia Sanrider este mașina cu care constructorul va concura în Raliul Dakar 2025. Sandrider a fost inspirat de conceptul Manifesto.

Dacia Sandrider, maşina cu motor V6 pe combustibil sintetic care va participa la Raliul Dakar 2025
Sursa foto: Facebook I superspeed tv
de Ştefan Petrică    |    30 Ian 2024   •   18:00

Dacia a anunțat deja că va participa la Raliul Dakar din 2025, iar acum a prezentat mașina pe care piloții o vor conduce anul viitor.

Cunoscută sub numele de Sandrider, aceasta se inspiră din conceptul Manifesto și a fost special creată pentru a participa în etapele de rally-raid. În GALERIA FOTO de mai jos, puteți urmări imagini cu modelul Dacia Sandrider.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Respectând regulile FIA pentru clasa Ultimate T1+, mașina a fost dezvoltată în colaborare cu designerii Renault, inginerii de la Prodrive și piloții din echipa Sandriders.

Citește șiRegulile circulației în intersecțiile cu sens giratoriu. Semnalizarea și încadrarea corectă, potrivit Codului Rutier

Vehiculul este echipat cu panouri de caroserie considerate doar ca o necesitate absolută.

Nu există piese decorative, accentul fiind pus pe aerodinamică.

Sub caroseria lui Sandrider regăsim un motor V6 de 3.0 litri, ce produce 360 CP și 539 Nm cuplu maxim.

Acesta este conectat la o transmisie secvențială cu 6 trepte, iar cei 360 CP sunt transmiși la toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală. Motorul va funcționa cu combustibil sintetic produs de compania Aramco.

Sandrider va începe o serie lungă de teste de dezvoltare în mai multe țări

Debutul său în sportul cu motor va avea loc la Rallye du Maroc 2024, etapa marocană a Campionatului Mondial de Rally-Raid (W2RC) între 5 și 11 octombrie 2024.

Dacia Sandriders, echipa oficială W2RC a Dacia, va concura în primul lor Dakar și în celelalte etape ale Campionatului Mondial de Rally-Raid în 2025.

Piloții de uzină Dacia pentru Raliul Dakar sunt: Sébastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, Nasser Al-Attiyah, de 5 ori câștigător al Raliului Dakar și Cristina Gutiérrez Herrero, prima femeie pilot din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminin.

×
Subiecte în articol: Sandrider Dacia raliul Dakar
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close