Antena 3 CNN Economic Auto Dacia va prezenta noul Duster la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt

Dacia va prezenta noul Duster la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt

Dacia va prezenta noul Duster la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt
de M.T.    |    28 Aug 2013   •   16:18

Dacia va prezenta noul Duster la cea de-a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt, care marchează o evoluţie în ceea ce priveşte designul, accentuând şi mai mult valenţele de 4x4 ale SUV-ului.

Noul Duster afişează o parte frontală mai expresivă. Calandrul restilizat include o nouă grilă cu bandouri cromate, încadrată de noile blocuri optice.

Aceste evoluţii pun în valoare noul Duster ca fiind un vehicul stabil şi robust, un veritabil 4x4.

„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienţii noştri, păstrând, totodată, proporţiile iniţiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4x4 ale vehiculului, fără a renunţa la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster îşi reafirmă caracterul puternic dar îşi păstrează genele sale iniţiale", arată David Durand, director de design al gamei Dacia.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripţia Duster, accentuează caracterul de SUV al autovehiculului, iar noile jante de aluminiu 16 inch cu aspect "dark metal" alături de pneurile Mud and Snow dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, blocurile optice noi reiau linia stilistică a părţii frontale, în special prin prezenţa elementelor cromate. Ornamentul de eşapament cromat, precum şi noua inscripţie 4WD, completează evoluţiile de design exterior şi reafirmă personalitatea puternică a noului Duster.

Potrivit datelor publicate vineri de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), vânzările de autovehicule noi pe piaţa românească s-au cifrat la 8.028 de unităţi în luna iulie, un maxim al ultimelor 14 luni.

Producţia naţională a înregistrat în iulie o creştere de 25% faţă de luna precedentă şi de 61% faţă de luna iulie 2012, ceea ce face ca, după 7 luni din 2013, creşterea totală faţă de 2012 să fie de 40,2% (la volum total 270.064 unităţi), cifră datorată în exclusivitate producţiei de autoturisme care înregistrează o creştere de 48,8% (volum total 270.050 unităţi). În cifre absolute, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, au fost fabricate în 2013 cu 77.406 mai multe autovehicule.

Volumele cele mai mari le-au înregistrat Dacia Sandero (76.153 unităţi, volum dublu faţă de 2012), urmată de Dacia Duster (75.624 unităţi), Dacia Logan (65.285 unităţi) şi Ford B-MAX (50.434 unităţi).

×
Subiecte în articol: Dacia Duster premiera Dacia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close