Antena 3 CNN Economic Auto Declinul Renault, estompat de Dacia. Vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului

Declinul Renault, estompat de Dacia. Vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului

Declinul Renault, estompat de Dacia. Vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2012   •   11:41

Dacia a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 2,5% în prima jumătate a anului, faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările au ajuns la 181.280 autovehicule. Această creştere a limitat declinul grupului francez Renault, care are dificultăţi serioase în Europa, informează Mediafax.

La nivel mondial, grupul francez a înregistrat vânzări de 1,328 milioane autovehicule în perioada analizată, în scădere cu 3,3%. Declinul a fost limitat de evoluţia de pe pieţele din afara Europei, unde afacerile companiei au avansat cu 14,3%, la peste 620.000 de maşini.

"În afara Europei, am stabilit un record de vânzări cu marca Renault în prima jumătate a anului. Acest succes subliniază strategia internaţională de dezvoltare a companiei. Ofensiva pe vânzări nu a estompat în totalitate declinul din Europa, unde ne-am concentrat pe protejarea marjelor în condiţii dificile de piaţă", a precizat într-un comunicat de presă Jerome Stoll, vicepreşedinte executiv al Renault responsabil de vânzări şi marketing.

În Europa, marca Renault a raportat o scădere de 14,9% a vânzărilor, la 708.131 autovehicule, cu un declin de peste 15% în Franţa.


 

×
Subiecte în articol: Renault Dacia vanzari Dacia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close