DN 17, blocat pe un sens din cauza zăpezii. Mai multe tiruri au derapat

de Antena3.ro    |    08 Apr 2012   •   18:37
DN 17, blocat pe un sens din cauza zăpezii. Mai multe tiruri au derapat

Traficul rutier greu va fi restricţionat în judeţul Suceava, de duminică seară şi până luni dimineaţă, din cauza ninsorilor şi a zăpezii depuse pe şosea, informează Mediafax. Secţiile de Drumuri Naţionale acţionează doar cu utilajele din dotare, contractele cu firmele de deszăpezire încheindu-se.
   
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că traficul greu, de peste 3,5 tone, va fi restricţionat de duminică seară şi până luni dimineaţă pe drumurile naţionale din judeţ, în condiţiile ninsorilor abundente.
   
Popescu a explicat că secţiile de Drumuri Naţionale ale CNANDR din judeţ acţionează cu utilajele din dotare, în condiţiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie, autorităţile sucevene solicitând suplimentarea cu utilaje de la secţiile din judeţele Botoşani şi Vaslui.
   
El a arătat că în aceste condiţii determinate de ninsorile abundente, cu strat de zăpadă depus de 3-5 centimetri, când majoritatea autovehiculelor au cauciucuri de vară, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, ca să nu se înregistreze blocaje în trafic.
   
Popescu a mai spus că în prezent în judeţ nu sunt blocaje, dar circulaţia a fost blocată pe DN 17, în zona comunei Ilişeşti, timp de mai puţin de o oră, după ce un copac a căzut pe carosabil.
   
Şeful Secţiei CNANDR din Câmpulung Moldovenesc, Florin Anichitei, a declarat că în zona Pasului Mestecăniş şi în zona Măgura se circulă şi se acţionează în prezent cu cinci utilaje din dotare.
   
"Vom acţiona toată noaptea", a mai spus Anichitei.
  
În judeţul Suceava ninge abundent, iar vântul bate în rafale.x close