Antena 3 CNN High Tech Google omologhează sistemul unei mașini care se conduce singură

Google omologhează sistemul unei mașini care se conduce singură

Google omologhează sistemul unei mașini care se conduce singură
Sursa foto: Worldcarfans.com
16 Dec 2011   •   15:39

Google a omologat "Tranziția unui Vehicul din Modul mixt in Modul Autonom" (Transitioning a Mixed-mode Vehicle to Autonomous Mode, eng., n.r.). Daca traducerea defectuasă a acestei invenții patentate de Google nu vă edifică, atunci explicația sa o va face cu siguranță: este vorba despre o metodă de a comuta mașina din modul în care este controlată de om în modul automat, mai precis este un sistem prin care se conduce singură.

Într-o primă fază, sistemul identifică o ”cale de urmat” pe drum adică strânge date pe care le trimite vehiculului spunându-i unde poate opri, sau pur și simplu îi comandă să înainteze 10 metri.

Un al doilea set de senzori detectează ceea ce se afla in jurul vehiculului, precum copacii, stalpii sau altele de pe marginea drumului.

”Vehiculele autonome pot fi utilizate pentru tururi in Millenium Parc din Chicago, spre exemplu. Mașina poate fi programată să ajungă la Cloud Gate (Silver Bean), o sculptură din Millenium Parc (...) și apoi să se întoarcă la punctul de plecare”, se arată în comunicatul Google. În ultimi ani, Google a testat  vehicule autonome folosind o flotă de mașini Toyota Prius și Audi TT.

Până acum mașinile au parcurs peste 260.000 de kilometri, dintre care peste 1.600 de km în modul autonom.

Această tehnologie este un nou pas în direcția potrivită către vehiculele autonome, scrie Worldcarfans.com. Iar dacă tehnologia aceasta este combinată cu Google Maps, potențialul său devine dintr-o dată foarte mare.

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close