Antena 3 CNN Economic Auto Modele de mașini de care trebuie să te ferești. Dacia Sandero, în topul mașinilor cu cele mai multe probleme

Modele de mașini de care trebuie să te ferești. Dacia Sandero, în topul mașinilor cu cele mai multe probleme

Deși foarte populare în statele din Europa, modelele autohtone nu sunt tocmai bine văzute atunci când vine vorba de siguranță, rezistență la drum și emisii de noxe.

Modele de mașini de care trebuie să te ferești. Dacia Sandero, în topul mașinilor cu cele mai multe probleme
Sursa foto: Facebook Dacia
16 Iun 2020   •   20:26

Pe primul loc în clasamentul mașinilor cu probleme se află modelul Sandero de la Dacia, care, conform unor teste realizate de specialiștii britanici, are mari șanse de a se defecta în primii ani de utilizare. Una din cinci mașini Dacia Sandero nu vor trece testul de siguranță, ceea ce înseamnă că are șanse de 21% să fie o investiție proastă pe termen lung.

Pe locul doi în același top se situează Citroen C4 Grand Picasso, cu 20,9% șanse să pice testele de siguranță.

Pe locul trei, din păcate, se afllă cel mai popular model din România, Dacia Logan, cu 20,3% șanse să nu treacă de testul MoT, care evaluează fiabilitatea pe termen lung.

Modelele Touran și Passat de la producătorul Volkswagen completează topul mașinilor care nu îndeplinesc criterii de siguranță.

Pe de altă parte, automobilele Lexus sunt cele mai fiabile în aceleași condiții.

Clasamentul se bazează pe datele colectate de la centrele de testare din Marea Britanie, în care au fost evaluate mașini înmatriculate pentru prima dată în 2016 și verificate după trei ani. Rezultatele au fost publicate de jurnaliștii de la The Sun.

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close