Antena 3 CNN Economic Auto Modele istorice, clienţi prioritari: Băsescu şi Ceauşescu, primii proprietari Dacia (FOTO)

Modele istorice, clienţi prioritari: Băsescu şi Ceauşescu, primii proprietari Dacia (FOTO)

Modele istorice, clienţi prioritari: Băsescu şi Ceauşescu, primii proprietari Dacia (FOTO)
03 Mar 2010   •   13:54

Dacia a prezentat, marţi, la Salonul Auto de la Geneva, primul său Sports Utility Vehicle (SUV) din istoria mărcii. Sute de români s-au înscris deja pe lista de aşteptare, însă preşedintele are prioritate. Traian Băsescu va primi luna viitoare primul Duster ieşit pe poarta uzinei de la Mioveni. Nu este însă singurul preşedinte al României care primeşte primul exemplar dintr-un model lansat de Dacia. În urmă cu 42 de ani, Nicolae Ceauşescu se urca la volanul primului model Dacia.

Pe 20 august 1968, pe porţile uzinei de la Mioveni ieşea primul automobil Dacia 1100, fabricat de producătorul român de automobile Dacia S.A. Primul român care a condus un astfel de model a fost Nicolae Ceauşescu.

O fotografie care datează din 20 august 1968 îl înfăţişează pe acesta la volanul primului autoturism Dacia 1100, cu prilejul vizitei de lucru a conducătorilor de partid şi de stat la Uzina de autoturisme Piteşti.



Sursă foto: fototeca.iiccr.ro

După 42 de ani, Dacia a lansat, marţi, primul SUV din istoria mărcii. Chiar dacă modelul este nou, tradiţia s-a păstrat, iar primul client al noului Duster va fi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului este obişnuit să conducă maşini româneşti, fiind văzut deseori la volanul Daciei Logan.




TRAIAN BĂSESCU, CLIENT FIDEL AL DACIA


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Dacia Duster nicolae ceausescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close