Antena 3 CNN Economic Auto Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme DINTR-O GREŞEALĂ

Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme DINTR-O GREŞEALĂ

Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme DINTR-O GREŞEALĂ
09 Dec 2008   •   15:23

După câteva ore de confuzie, privind intrarea în vigoare a noii taxe auto cu o săptămână mai devreme, au apărut şi explicaţiile. Din textul publicat, luni, în Monitorul Oficial lipseşte data la care intră în vigoare noua modalitate de calcul a taxei, dar şi tipul de autovehicule exceptate de la plată. Adică cele mai importante detalii.
Deocamdată nu se ştie cine este de vină pentru această gafă. Ministerul de Finanţe spune că iniţiatorul, de data aceasta, a fost Ministerul Mediului. Mediul se dezvinovăţeşte şi aruncă vina pe Guvern, care a trimis un text greşit spre Monitorul Oficial.
Cert este că Executivul deja a transmis Monitorului o erată pentru a fi publicată cât mai repede în Monitorul Oficial. Erata va cuprinde termenul corect de la care se va aplica Ordonanţa, respectiv de luni, 15 decembrie.
Totodată, Guvernul va modifica şi articolul II în sensul în care va introduce tipul de autovehicule exceptate de la plata taxei, respectiv EURO 4 . În acest moment, potrivit Ordonanţei deja publicate, pentru toate autovehiculele - şi cele noi şi cele vechi - a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2000 de centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima oară în România sau în oricare alt stat membru UE nu se plăteşte nicio taxă.
Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au declarat că toţi cei care au plătit noua taxă, în cursul zilelor de luni sau marţi, vor primi banii înapoi.
Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close