Antena 3 CNN Economic Auto Piaţa auto europeană a explodat în aprilie, România a avut una dintre cele mai modeste creşteri

Piaţa auto europeană a explodat în aprilie, România a avut una dintre cele mai modeste creşteri

Piaţa auto europeană a înregistrat o creştere explozivă în aprilie, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în condiţiile în care vânzările de automobile pe continent şi-au revenit după nivelul extrem de scăzut înregistrat în luna aprilie a anului trecut când carantina a paralizat activitatea concesionarilor.

Piaţa auto europeană a explodat în aprilie, România a avut una dintre cele mai modeste creşteri
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2021   •   11:28

1,039 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna aprilie 2021 în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), în crestere cu 256% comparativ cu cele 292.000 de unități, înregistrate în aceeași lună din 2020.

ACEA subliniază că multe piețe auto din UE au înregistrat creșteri procentuale de două și chiar trei cifre. De exemplu, piața auto din Italia a înregistrat o creștere de 3.276,8%, urmată de Spania cu un avans de 1.787,9%.

Alte piețe importante, precum Franța (568,8%) și Germania (90%), au înregistrat și ele câștiguri puternice comparativ cu luna aprilie a anului trecut.

În schimb, piața auto din România a înregistrat un avans de doar 58,8% în luna aprilie 2021, fiind înmatriculate 6.862 de autoturisme, comparativ cu 4.321 autoturisme în luna aprilie a anului trecut.

În randul statelor membre, doar Suedia, Finlanda, Danemarca și Olanda au înregistrat un ritm mai mic de creșterea vânzărilor de autoturisme în luna aprilie, potrivit Reuters.

În interiorul grupului Renault, vânzările de autoturisme marca Dacia au crescut cu 185%, un numar de 28.590 de unități fiind înmatriculate în luna aprilie în Europa, mai mult decât dublu față de 10.032 de unități în luna aprilie a anului trecut. Cu toate acestea, cota de piață a Dacia a scăzut de la 3,4% în luna aprilie a anului trecut până la 2,7% în luna aprilie 2021.

În ceea ce privește România, datele publicate, anterior, de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), confirmă că piața auto din Romania a înregistrat o scădere de 14,5%, la patru luni, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, însă în această marjă, autoturismele ecologice sunt pe un trend ascendent, cu aproape 80% creștere.

×
Subiecte în articol: Dacia piata auto automobile
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close