Antena 3 CNN Economic Auto Presa franceză: Performanţele mărcii Dacia în Europa salvează vânzările Renault

Presa franceză: Performanţele mărcii Dacia în Europa salvează vânzările Renault

Presa franceză: Performanţele mărcii Dacia în Europa salvează vânzările Renault
21 Feb 2011   •   10:57

Vânzările Dacia în Europa salvează rezultatele grupului Renault, scriu jurnaliştii publicaţiei La Tribune. Performanţele "obraznice" ale mărcii româneşti se datorează succesului modelelor Sandero şi Duster, mai menţionează presa franceză.

"Rezultatele Dacia le salvează pe cele ale Renault, ceea ce este îngrijorător. Marca românească a depăşit luna trecută 20.000 de înmatriculări de automobile noi. Cota de piaţă s-a apropiat de 2%. Dacia nu este departe de Seat, şi nici chiar de Hyundai”, scrie la Tribune.

„Franţa a absorbit 38% din înmatriculările europene ale mărcii. Nu este rău pentru o maşină care, iniţial, nu era destinată comercializării în Europa de Vest", adaugă jurnaliştii francezi într-un articol intitulat "Obraznicul succes al Dacia în Europa".

Potrivit publicaţiei franceze, întârzierile în livrarea Duster-ului sunt în continuare ridicate, iar cererea pentru acest model este în creştere. Datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că înmatriculările Dacia au crescut cu 18,7% în Europa.

La polul opus, înscrierile în circulaţiei ale mărcii Renault au coborât cu 8,9%. Această diminuare poate fi atribuită performanţelor slabe ale pieţei spaniole, pe care grupurile franceze ocupă o cotă semnificativă.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dacia presa Renault
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close