Antena 3 CNN Economic Auto REVA NXR Intercity, un vehicul electric ce poate fi încărcat de la distanţă (FOTO)

REVA NXR Intercity, un vehicul electric ce poate fi încărcat de la distanţă (FOTO)

REVA NXR Intercity, un vehicul electric ce poate fi încărcat de la distanţă (FOTO)
23 Sep 2009   •   09:59

Compania REVA a prezentat la Frankfurt un autoturism electric cu patru locuri ce dispune de un sistem avansat de acumulatori litiu-ion, informează Worldcarfans.com. NXR Intercity (NeXt Reva) are o autonomie de până la 160 de kilometri iar viteza maximă estede 104 kilometri pe oră. Timpul de reîncărcare este de opt ore, dar poate fi scurtat la 90 de minute, în cazul în care este utilizat un încărcător rapid. Dacă utilizatorul se grăbeşte, în 15 minute poate avea la dispoziţie suficientă energie pentru a parcurge 40 de kilometri.

Printre lucrurile mai interesante, prezente la NXR, se numără uşile care nu au nevoie de o cheie pentru a fi dschise, vehiculul oprneşte după apăsarea unui buton şi dispune de un display digital ?inteligent?. Maşina îşi poate alerta şi utilizatorul prin SMS şi dispune de funcţii precum afişarea distanţei ce poate fi parcursă până când e nevoie de o reîncărcare a acumulatorilor, climatizare prin telecomandă, alerte privind necesitatea unui control la service, etc.



Sistemul de reîncărcare prin telecomandă nu este, însă, atât de uimitor cum ar părea iniţial. Potrivit Worldcarfans.com, este vorba, de fapt, despre ?activarea unei rezerve de energie?, stocată în acumulatori, de către personalul de la service, prin intermediul SMS-ului sau a unui apel telefonic, ceea ce-i poate permite şoferului să ajungă la un punct de reîncărcare.

NXR Intercity va intra în producţie din 2010 şi poate fi achiziţionat pentru 14,995 euro sau 9,995, în cazul NXR City, model care are o autonomie mai mică, de 80 de kilometri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil electric
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close