Antena 3 CNN Economic Auto Românii îşi repară maşinile cu piese contrafăcute. Dacia a confiscat peste 70 de milioane în 2008

Românii îşi repară maşinile cu piese contrafăcute. Dacia a confiscat peste 70 de milioane în 2008

Românii îşi repară maşinile cu piese contrafăcute. Dacia a confiscat peste 70 de milioane în 2008
Sursa foto: contrafacut
15 Feb 2010   •   23:50

Din ce în ce mai multe maşini sunt reparate în România cu piese contrafăcute, acuză producătorul maşinii româneşti. Lipsa de bani a românilor îi determină să renunţe la piesele originale să-şi repare maşinile cu piese contrafăcute care sunt şi de două ori mai ieftine.
Potrivit reprezentanţilor de la Dacia numărul pieselor contrafăcute a crescut alarmant în ultimul an jumătate. În 2008 au fost găsite aproximativ 20 de milioane de piese de schimb contrafăcute. Anul trecut numărul celor confiscate a crescut la 70 de milioane.

Specialiştii de la Renault şi Dacia au demonstrat prin teste pericolul pe care îl reprezintă piesele de schimb contrafăcute.

?La plăcuţele de frână, distanţa de frânare între plăcuţele de frână contrafăcute şi cele de origine are un raport de 1 la 2. Adică la 130 de kilometri la oră distanţa de frânare la plăcuţele contrafăcute este de 30 de metri. Pentru această distanţă puneţi în pericol atât viaţa dumneavoastră cât şi a copilului care se află probabil pe bancheta din spate? spune Jean Francois Martin - director calitate şi servicii.

Asiguratorii şi-au luat măsuri de precauţie. Au introdus clauze prin care pagubele nu sunt plătite în cazul în care piesele nu sunt originale.

Producătorul Dacia nu ştie exact care este numărul total al pieselor contrafăcute. Autorităţile au confiscat, numai în 2008, 15.000 de seturi plăcuţe de frână. La vamă au mai fost găsite şi seturi de apărători de Logan, precum şi oglinzi retrovizoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close