Antena 3 CNN Economic Auto Toate automobilele Dacia vor avea propulsoare Euro 5 până la începutul lui 2011

Toate automobilele Dacia vor avea propulsoare Euro 5 până la începutul lui 2011

Toate automobilele Dacia vor avea propulsoare Euro 5 până la începutul lui 2011
08 Iul 2010   •   21:47

Până la 1 ianuarie 2011 toate maşinile Dacia vor avea motoare care îndeplinesc norma de poluare Euro 5, doar trei versiuni din gama constructorului român de automobile având în prezent astfel de propulsoare, relatează Mediafax.

"Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicat decât cel cu norma de poluare Euro 4. Din această cauză, nu excludem posibilitatea să se reflecte costul implementării noilor motorizări în preţul final al maşinii. Desigur, vom căuta căi de ajustare a costurilor, ca să nu se simtă în preţul final", a declarat, joi, directorul comercial al Automobile Dacia, Fabrice Cambolive, citat de agenţia de presă.

De asemenea, Cambolive a precizat că în curând vor fi introduse şi cutiile de viteză automate la automobilele Dacia, răspunzând astfel la cererile clienţilor externi şi nu numai.

Automobile Dacia va începe fabricarea motoarelor Euro 5 destinate mărcilor Dacia, Renault, Nissan şi Renault Samsung, a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele companiei. Astfel, vor fi produse noi propulsoare, dar vor fi adaptate şi cele care se încadrează în prezent normei Euro 4.

O nouă linie de producţie pentru noile propulsoare Euro 5, printre care H4 şi H5, va fi pusă în funcţiune la uzina de la Mioveni.

Motoarele din gama H sunt dezvoltate de Renault împreună cu Nissan, ele echipând în prezent modelele Renault Megane şi Renault Samsung SM3.

În acelaşi timp, propulsorul K7 va trece printr-un proces de adaptare de la norma Euro 4 la cea Euro 5.

În prezent, motorizările Euro 5 sunt disponibile prin versiunile 4x4 ale Dacia Duster, o variantă pentru Sandero şi una pentru Logan. Aceste propulsoare sunt însă importate de la alte uzine din grupul Renault.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close