x close

Avertisment de la Bruxelles: România nu este pregătită să treacă la moneda euro

24 Mar 2018   •   16:48
Avertisment de la Bruxelles: România nu este pregătită să treacă la moneda euro Foto: pixabay.com

România nu este pregătită, în momentul de faţă, să treacă la moneda euro, a declarat, sâmbătă europarlamentarul Norica Nicolai.

„Este o dispută şi dacă consulţi mediul academic şi economic, inclusiv Banca Naţională, vei vedea că este o rezervă privind trecerea monedei la euro şi eu sunt de părere că trebuie să ne pregătim, pentru că în momentul de faţă nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro şi nu este un proiect atât de facil şi nicidecum de tip politic care să vizeze voinţa statelor membre.

Cred că în următorii trei - patru ani, dacă economia continuă să crească şi dacă reuşim să schimbăm un procent de participare a capitalului românesc în economia noastră, pentru că, în prezent, 52% din creşterea economică şi din PIB îl asigură multinaţionalele. Or ştim că vorbim de un capital fluid care se duce după pieţe, după facilităţi şi dacă nu reuşesc să stabilizez economia naţională există riscul, într-un context global destul de dificil, să avem probleme. Atunci cred că în cinci ani putem să stabilizăm economia şi să ne integrăm corect într-un proiect de trecere la moneda euro'', a spus Norica Nicolai.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Norica Nicolai Romania zona euro euro
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati