BizNews. Trebuiau eliminate sau nu tichetele de vacanţă?

de Bianca Voinea    |    14 Feb 2021   •   10:00
BizNews. Trebuiau eliminate sau nu tichetele de vacanţă? Hepta Exclusiv

Deși Guvernul tocmai a decis în privința tichetelor de vacanță, reprezentanții industriei ospitalității susțin că fiecare leu investit aduce înapoi la bugetul de stat 41 de bani.

Un alt aspect pozitiv este că a scos din zona gri a economiei multe unități de cazare, care au fost obligate practic să opereze legal pentru a-și putea primii clienții cu tichete de vacanță, mai spune președintele ANAT.

Ba mai mult, sistemul implementat de ANAT constituie deja un exemplu pentru mai multe state europene care vor să îl aplice pentru stimularea turismului intern. Pentru mai multe detalii, accesați clipul video.

BizNews. Cine primeşte bani de la angajator pentru grădiniţa copiilor

Angajații care lucrează în firme plătitoare de profit ar putea beneficia de un ajutor de pana la 1.500 de lei pentru taxele de creșă sau de grădiniță ale copiilor.

Însă, chiar dacă banii sunt deductibil, decizia este 100% a angajatorului.

Dacă totuși angajatorul vrea să asigure această sumă, dar impozitul nu este suficient pentru a acoperi costurile, poate să se folosească de impozitul pe venit, din TVA sau din accize. Pentru mai multe detalii accesați clipul video.

BizNews. Consumul creşte în România. Ce înseamnă asta?

În anul pandemiei consumul a crescut cu două procente, comparativ cu anul 2019. Analiștii spun că este o creștere organică, având în vedere că și veniturile s-au mărit cu 5,5 procente.

Cele mai mari creșteri au fost la produsele alimentare, la băuturi și la tutun, însă, în balanță, consumul de carburanți a scăzut. Mai multe aflați din clipul video.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close