Antena 3 CNN Economic Companii COVID-19. Dacia se închide oficial până pe 5 aprilie. Angajaţii vor primi 85% din salariu

COVID-19. Dacia se închide oficial până pe 5 aprilie. Angajaţii vor primi 85% din salariu

Fabrica Dacia se închide de joi, 19 martie până pe 5 aprilie, la cererea sindicatelor, după ce aceştia au spus că vor să-şi protejeze oamenii de coronavirus.

COVID-19. Dacia se închide oficial până pe 5 aprilie. Angajaţii vor primi 85% din salariu
de M.Z.    |    18 Mar 2020   •   10:42

Angajaţii vor primi în această perioadă 85% din salariu şi bonuri de masă.

Decizia a fost luată miercuri, după ce, în cursul dimineţii, conducerea Automobile Dacia a început discuţiile cu sindicatele, care au cerut închiderea temporară a uzinei de la Mioveni, aşa cum s-a întâmplat şi cu fabrica Ford de la Craiova.

”E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, potrivit g4media.ro.

Uzina Dacia este cel mai mare angajator în industrie din România.

Marţi, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa.

Dacia se închide oficial până pe 5 aprilie

 

×
Subiecte în articol: Dacia coronavirus inchidere dacia
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close