Antena 3 CNN Economic Companii Uzina Dacia de la Mioveni şi-ar putea opri activitatea până la trei luni

Uzina Dacia de la Mioveni şi-ar putea opri activitatea până la trei luni

Uzina Dacia de la Mioveni şi-ar putea opri activitatea până la trei luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2011   •   21:40
Dezastrul din Japonia loveşte puternic în economia din România. Uzina Dacia de la Mioveni este în pericol să oprească producţia timp de o săptămână pentru că a rămas fără componentele care se produc în Ţara Soarelui Răsare.

Decizia nu a fost luată încă, însă după Paşti 12.000 de oameni riscă să stea acasă. Se duc negocieri intense zilele acestea între sindicat şi şefii Uzinei.

Stocurile de piese care vin din Japonia sunt aproape gata iar furnizorii de pise încă nu şi-au reluat fluxul normal. Singura soluţie pare să fie închiderea uzinei timp de o săptămână.

Iar acest scenariu este cel optimist. Există unul pesimist care spune că închiderea timp de o săptămână nu este suficientă.

Asta înseamnă că timp de trei luni oamenii ar putea lucra la capacitate redusă. Uzina de la Mioveni primea din ţara soarelui răsare piese auto electronice, semiconductori şi anumite componente mecanice pentru cutiile de viteze.

Cei de la Dacia speră ca în căteva luni lucrurile să intre în normal .

Nu doar Dacia are probleme din cauza componentelor fabricate în Japonia. Mai toţi marii producătorii de maşini şi-au restrîns sau chiar suspendat activitatea din acelaşi motiv.

De exemplu Toyota a oprit producţia tuturor fabricilor din America de Nord din acceaşi cauză. Una peste alta specialiştii estimează că în Europa nu se vor construi 600 de mii maşini din cauza lipsei componentelor auto fabricate în Japonia. 

×
Subiecte în articol: Dacia Mioveni japonia activitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close