Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 pași practici pentru tinerii care vor să se lanseze în antreprenoriat

3 pași practici pentru tinerii care vor să se lanseze în antreprenoriat

Debutul în antreprenoriat este adesea echivalent cu un mare salt în necunoscut. Ai nevoie să știi anumite principii de bază, dincolo de cunoștințele generale care influențează activitatea viitoarei companii, pentru a nu te confrunta cu dificultăți sau pentru a ști ce decizii să iei pentru viitor.

3 pași practici pentru tinerii care vor să se lanseze în antreprenoriat
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2022   •   15:22

De exemplu, o evaluare personală se numără printre primii pași înainte de a te lansa în antreprenoriat. Pentru că, mai presus de toate, este necesar să stabilești dacă „meseria” de antreprenor ți se potrivește și dacă vei putea gestiona în special nivelul mare de stres pe care aceasta îl implică.

De asemenea, trebuie să-ți cunoști bine asociații, dincolo de abilitățile tehnice pe care le au, pentru a putea stabili dacă aveți aceleași viziuni și dorințe. Conflictul între parteneri poate fi una dintre cauzele principale care pot duce la eșecul proiectului. Iată mai jos câteva sfaturi practice pentru tinerii care vor să se lanseze în antreprenoriat.

Definește proiectul și dezvoltă un model de afaceri

Înainte de a lansa o afacere, trebuie să te gândești foarte bine ce vrei să faci, ce ambiții și aspirații profesionale ai în mod concret. Definește caracteristicile proiectului, utilitatea acestuia și principiile sale de funcționare și vezi cu ce poți veni nou pe piața pe care o vizezi.

Dezvoltarea unui model de afaceri sustenabil, capabil să genereze venituri, este una dintre primele acțiuni care trebuie să fie implementate. Fă o cercetare de piață și ține cont de rezultatele ei, pentru că acestea îți vor fi utile în construirea planului de afaceri. 

Stabilește bugetul și resursele umane necesare

Nu poți porni la drum fără să stabilești un buget realist și complet, iar, în acest sens, poți apela și la profesioniști specializați în crearea de afaceri.

Trebuie să ții cont de costul tuturor procedurilor administrative, de cheltuielile legate de sediu, dacă este necesar, de salariile oferite, de furnizorii de servicii, de strategiile de comunicare.

De exemplu, dacă începi un business în domeniul transporturilor, trebuie să ai în vedere în construcția bugetului toate micile detalii, de la tipurile de vehicule pe care le-ai folosi și asigurări până la costurile legate de anvelope de vara pentru camioane pe care le ai în flotă și cauciucuri vara pentru mașinile de serviciu.

De asemenea, trebuie să știi că un buget este un factor în continuă evoluție. Pe măsură ce afacerea va crește, datele se vor schimba. Alocă-ți timp pentru a-ți revizui bugetul cu specialistul contabil și ceilalți asociați, dacă există, cel puțin trimestrial, astfel încât să poți face schimbări care să susțină succesul afacerii tale.

Găsește cele mai potrivite metode de finanțare

După ce ți-ai stabilit bugetul, pasul firesc este să găsești cele mai bune modalități de finanțare pentru a-ți concretiza proiectul de afaceri. Iar în acest sens ai mai multe opțiuni. Poți contracta un împrumut informându-te cât mai bine asupra condițiilor cerute în situația ta.

Poți să îți folosești propriile economii, dacă le ai, sau să apelezi la familie, prieteni ori cunoștințe pentru a contribui. Crowdfunding-ul este o soluție din ce în ce mai populară în rândul micilor antreprenori. Există numeroase platforme pe care îți poți propune proiectul.

Finanțarea micilor afaceri poate fi o chestiune complexă. Apelează la ajutorul profesioniștilor, la un contabil sau la un consilier financiar care să te ajute să gestionezi afacerea. Fără un management financiar bun, un antreprenor riscă să fie nevoit să se lipsească de angajații necesari creșterii afacerii sale și să abandoneze inițiativele sale de dezvoltare. 

Dacă faci parte dintre acei oameni care s-au decis să aibă propria afacere, probabil știi că începuturile nu sunt întotdeauna ușoare. Sfaturile de mai sus fac parte dintre cele mai importante aspecte pe care este bine să le cunoști atunci când pornești o afacere.

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close