Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 idei confortabile de decor, de amenajare pentru living

4 idei confortabile de decor, de amenajare pentru living

Există multe idei din care te poți inspira pentru a crea un decor elegant în living și care te-ar putea face mai fericit. Poți folosi obiecte de mobilier în trend sau produse originale de cea mai înaltă calitate, care pot îmbunătăți foarte mult atmosfera de design în locuință.

4 idei confortabile de decor, de amenajare pentru living
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2021   •   11:36

Iată câteva sugestii, de la care poți pleca pentru a schimba designul sufrageriei tale.

1. Jaluzele și perdele

Aceste idei de decor pentru ferestrele camerei au un mare impact, pot schimba atmosfera de interior. Ele pot fi din materiale naturale, fine, sau din țesături grele, cu un caracter teatral.

Unii oameni preferă jaluzelele din bambus, cu aspect natural. Alții aleg perdelele aerisite, care sunt albe sau în culori deschise, neutre și translucide.

În ziua de azi, sunt în trend și perdelele din țesături sintetice, care imită țesăturile din in. Acestea, fiind bogate, pot crea un aspect de cameră mai înaltă și luminoasă.

Înainte de a alege un model de perdele sau jaluzele, îți sugerăm să ții cont de stilul de design interior din living și de tendințele modei.

În acest an, sunt în culmea popularității:

  • Perdelele grele și dense, opace, care împreună cu draperiile întunecă complet camera
  • Perdele din țesături translucide sau cu un model neuniform, care lasă să pătrundă lumina, dar protejează și de privirile indiscrete
  • Jaluzelele în stil japonez și scandinav
  • Jaluzele cu pliuri semicirculare, ce pot fi ridicate sau coborâte până la jumătatea ferestrei
  • Jaluzele rulante, din material textil, simple, uni, sau cu imprimeuri geometrice ori florale
  • Draperiile în stil minimalist.

2. Cumpără o canapea modernă

Unii designeri sugerează folosirea unei canapele în living, pentru a crea o zonă elegantă și confortabilă într-o parte a camerei.

Această piesă de mobilier conferă eleganță sufrageriei, mai ales dacă este extensibilă, tapițată și are caracteristicile unei canapele Chesterfield de pe bigmax.ro.

S-ar putea să te întrebi ce înseamnă de fapt o canapea de înaltă calitate și cum se alege ea.

Specialiștii în domeniu au răspuns deja la această întrebare, iată care sunt recomandările lor pentru alegerea unei canapele noi:

  • Restrânge căutarea la acele modele de canapele, care se potrivesc cât mai bine în casa ta
  • Selectează un model care este în stilul preferat de tine
  • Analizează toate caracteristicile canapelei și designul ei
  • Alege o canapea simplă, extensibilă, tapițată sau una în formă de L, pentru a crea un spațiu deschis în living
  • Pentru a avea mai multă lumină în sufragerie, alege o canapea de culoare deschisă; nu opta neapărat pentru o canapea roz, dacă această nuanță este prea siropoasă, mai bine mergi pe nuanțele de culori neutre, care sunt mereu în tendințele modei
  • Gândește-te din timp la stilul canapelei, pentru ca acesta să se potrivească cu designul din apartament
  • Alege o canapea elegantă, pentru a-ți crea un spațiu confortabil, cu un puternic efect vizual, pozitiv pentru starea ta de spirit.

3. Perne decorative

Pentru a schimba atmosfera în living, încearcă să experimentezi propriul amestec de perne decorative, care au culori și imprimeuri deosebite, în ton cu acest sezon. Poți utiliza perne rotunde, pătrate, dreptunghiulare, care se potrivesc perfect pentru canapelele mai mari și pot fi poziționate și pe covoare.

4. Covor în living

O idee grozavă de decor este folosirea unui covor în sufragerie, care să fie în conformitate cu tendințele actuale de design interior. Alegerea unui covor care să acopere toată podeaua este ceva impresionant în ziua de azi și destul de ciudat chiar, în contextul amenajărilor moderne.

Decizia îți aparține, dacă alegi un model de covor care să atragă imediat atenția oaspeților, sau unul mai simplu, clasic. În funcție de stil, model, culori, covorul poate să iasă în evidență, într-un mod contrastant, sau poate să se îmbine perfect cu designul din apartament. 

Prin folosirea covorului poți evidenția una din zonele sufrageriei și poți crea și un loc de joacă confortabil pentru copii. O idee bună în alegerea lui, este să potrivești covorul cu mobilierul din living.

Trebuie să acorzi o deosebită atenție și la dimensiunile covorului, cu cât acesta este mai mare, cu atât efectul creat este mai impresionant.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close