Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 sfaturi de care să ții cont când alegi băuturile alcoolice

4 sfaturi de care să ții cont când alegi băuturile alcoolice

Fiecare din noi avem propriile preferințe în materie de băuturi alcoolice, iar acesta este primul criteriu luat în considerare când vrem să ne luăm ceva de băut.

4 sfaturi de care să ții cont când alegi băuturile alcoolice
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2022   •   16:55

Se știe totodată că nu este prea plăcut să bei singur, pentru că altfel trece timpul când poți să schimbi o vorbă cu cineva la un pahar sau să te distrezi cu gașca.

Prin urmare, dacă tu ești cel sau cea care dă de băut, trebuie să ții cont și de alte criterii când alegi băutura, în afara preferințelor personale. Noi ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să alegi o băutură de calitate, indiferent când și cu cine vrei să o savurezi.

Nu te atinge de băuturile contrafăcute

Nu e nici un secret că pe piață mai pătrund și băuturi contrafăcute, care sunt mult mai slabe calitativ în comparație cu produsele originale.

Prețul este un prim indiciu că ai putea avea de-a face cu o băutură contrafăcută, de obicei acestea fiind mai ieftine decât cel originale. Lipsa timbrului fiscal de pe dopul sticlei trebuie să-ți ridice, de asemenea, mari semne de întrebare.

Învață să-ți recunoști băutura favorită, iar atunci când mergi la magazin cercetează cu atenție eticheta, forma sticlei si aspectul licorii din interior. Dacă ai ochiul format, poți depista ușor detalii care să îți dea de înțeles că ceva nu este în regulă.

Ține cont de anotimp

Băutura trebuie să fie în ton cu vremea de afară, iar acest lucru se simte de obicei instinctual la nivelul organismului. Astfel, în zilele caniculare, parcă mai bine intră o bere rece, un șpriț de vară sau orice băutură rece și slab alcoolizată, decât o tărie.

De cealaltă parte, atunci când afară e ger, merge o votcă, un coniac sau orice tărie, în funcție de preferințe. Dacă vrei să te încălzești cu o dușcă, tăria în sticle miniaturi este o opțiune potrivită. Acestea conțin o cantitate mică de băutură, suficientă cât să te facă să nu mai simți frigul o vreme, fără să ți se urce la cap.

Evită sticlele cu forme neobișnuite

Sticlele cu un aspect neobișnuit, cum ar fi cele în formă de vioară, păpușă sau orice altceva, sunt făcute să atragă atenția, ceea ce înseamnă că producătorii vor să-ți vândă băutura mai mult pe baza acestui detaliu. În marea majoritate a cazurilor, ambalajele acestea mai puțin convenționale conțin băuturi de proastă calitate, așa că ar trebuie evitate.

Excepție fac băuturile foarte cunoscute, ambalate în sticle cu design special, care sunt un simbol al mărcii respective. În acest caz, trebuie să cauți doar sticlele care au acel design unic și reprezintă o garanție a calității.

Gândește-te cât timp vrei să bei

Există băuturi care trebuie savurate cu sorbituri mici într-un cadru liniștit și băuturi „de cursă lungă”, ideale pentru nopțile în care vrei s-o faci lată. De aceea trebuie să ții cont și de cât chef de băut ai.

De exemplu dacă vrei să cumperi o băutură „să fie în casă”, e bine să alegi ceva fin, cum ar fi un coniac îndelung maturat, un whisky de calitate sau un vin vechi. În cazul în care vrei să ai ceva de băut la masă sau la finalul zilei, poți lua bere, vin sau o tărie, în funcție de preferințe.

În ceea ce privește băuturile „de cursă lungă”, ideal este ca acestea să nu fie foarte tari. E destul de dificil să bei numai tărie și să rămâi în picioare până dimineața, așa că pentru chefurile prelungite e mai potrivit vinul sau berea.

Indiferent de ce băutură ai ales, îți recomandăm ca de fiecare dată să o consumi cu moderație, atât în ceea ce privește cantitatea, cât și frecvența.

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close