Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 jocuri transmise din generație în generație

5 jocuri transmise din generație în generație

Unele jocuri care au o istorie bogată au fost transmise din generație în generație și se bucură în continuare de o popularitate ridicată.

5 jocuri transmise din generație în generație
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2022   •   15:29

Din această categorie fac parte următoarele:

1. Monopoly - Istoria acestui joc a început în SUA în urmă cu aproape o sută de ani. Mai exact, în 1935, când țara era lovită de o criză economică mondială severă. Frații Darrow din Pensylvania s-au aflat printre victimele acelei crize și au rămas fără loc de muncă.

Astfel, ei au inventat acest joc cu gândul că le va aduce faimă și bogăție. Primele 5.000 de exemplare au fost vândute în primul an de la lansare, jocul fiind cel mai cumpărat din SUA. Succesul a fost uriaș, astfel că au apărut numeroase versiuni ale acestui jocului Monopoly.

Peste 200 de milioane de exemplare ale acestui joc au fost vândute la nivel mondial și peste 500 de milioane l-au practicat.

Regulile jocului sunt destul de simple: jucătorii avansează în funcție de numărul decis de zaruri. Scopul este să îi bagi în faliment pe cei cu care joci prin achiziția unor case și hoteluri.

2. Table - Acest joc face parte din cultura românilor deja, dar istoria sa a început în urmă cu mai bine de 5.000 de ani, în Mesopotamia, loc în care în zilele noastre se află statul Irak.

Au căpătat diverse forme în perioada românilor și s-au apropiat din ce în ce mai mult de forma pe care o știm în zilele noastre.

Popularitatea a devenit și mai mare de la începutul secolului XX, iar tablele au devenit un mod perfect de socializare și distracție.

Iar apetitul oamenilor pentru acest joc a dus și la apariția unei versiuni de table online, disponibilă la NetBet, unde te poți duela cu alți oameni în partide și turnee, totul într-o grafică adaptată la anul 2022 și pe o platformă sigură.

3. Șeptică - Unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din țara noastră, adesea practicat în timpul liber.

Un joc competitiv, în care toată lumea își dorește să câștige. În cazul în care în joc sunt doi sau trei participanți, fiecare va juca pentru el.

Exista însă și o versiune cu patru oameni, care poate fi practicată în echipă. În Șeptică se folosesc doar cărțile de la 7 în sus și așii, iar la startul fiecărei runde fiecare jucător primește patru cărți.

Apoi, la finalul primei runde se acordă noi cărți. Câștigător iese cel care la final are cei mai mulți ași sau decari.

4. Război - Un joc în care se folosesc toate cele 52 de cărți și la care e nevoie de cel puțin doi jucători. În fiecare rundă, fiecare participant ia cartea de sus din propriul teanc și o așază pe masă cu fața în sus.

Câștigătorul rundei este cel care are cartea cea mai mare (asul este considerată cea mai valoroasă).

Dacă pe masă sunt cărți de aceeași valoare, cei care le au încep Războiul. Așadar, dacă respectiva carte este 5, fiecare va pune 5 cărți pe masă. Câștigătorul jocului este cel care a adunat toate cărțile.

5. Rummy - În continuare este unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate din țara noastră. Are o istorie bogată, ce a început în secolul al XVIII-lea. Rummy poate fi practicat în 2-4 persoane, iar fiecare set are 104 piese (numere de la 1 la 13 în patru culori, dar și două piese de Joly).

De asemenea, sunt disponibile patru table de joc din lemn. Scopul este ca jucătorii să formeze suite ori formații, iar persoana care face acest lucru prima va câștiga.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close