Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 motive pentru care trebuie să ai un robot de bucătărie

5 motive pentru care trebuie să ai un robot de bucătărie

Robotul de bucătărie este un instrument universal tot mai folosit în arta gătitului și care îți deschide ușa spre o mulțime de posibilități de rețete de mâncare. Cu ajutorul lui poți crea delicii savuroase, pline de imaginație și inedite.

5 motive pentru care trebuie să ai un robot de bucătărie
Sursa foto: Pexles.com
de Georgiana Adam    |    28 Oct 2021   •   18:54

Robotul de bucătărie este capabil să facă o mulțime de lucruri, de la a toca legume și carne, până la obținerea de sosuri interesante.

Cu toate acestea, este util de menționat că există diferențe între robotul de bucătărie și blender, multe persoane având tendința să le confunde. În primul rând, robotul de bucătărie are capacitatea de a trece alimentele de la solid la solid, pe când blederul de la solid la lichid, acesta din urmă având nevoie de multe ori de un plus de hidratare pentru obținerea produsul final.

În al doilea rând, blenderul este orientat mai mult spre prepararea smoothie-urilor și a supelor creme, în schimb, robotul de bucătarie are pe lângă aceste funcții și posibilitatea de a toca, frământa sau măcina, așa cum este explicat și pe acest blog.

Iată 5 avantaje pentru care ar trebui să ai mereu la îndemână un robot de bucătărie:

1. Poți crea un număr nelimitat de rețete cu ajutorul lui

Robotul de bucătărie este un aparat pe care odată ce-l folosești îți va fi greu să te desparți de el. Poate măcina, toca, frământa, mixa, tăia și multe altele. Ai posibilitatea să macini chiar și alimente mai tari, precum migdale sau tot soiul de nuci. De fapt, poți introduce în robot orice consistență, iar el, prin intermediul diferitelor cuțite și al motorului puternic, îți va da mixul dorit. De altfel, este ideal pentru amestecul de chiftele. Ceea ce este minunat la un robot de bucătărie este că poți face rețete de la cap la coadă doar cu ajutorul lui.

2. Economisești timp și spațiu și ține locul la cel puțin alte 3 instrumente de bucătărie

Robotul de bucătărie este dotat în general cu mai mult de 5 funcționalități. Ocupă puțin spațiu și folosirea lui te scutește de dezordinea din bucătărie. Timpul de folosire este mult mai scurt și nu ai nevoie de alte ustensile pentru prepararea rețetelor. De exemplu, pentru a presa usturoi folosești o presă, pentru a rade cașcaval folosești o răzătoare sau pentru a face un suc ai nevoie de un blender. Ei bine, pentru a obține toate aceste lucruri poți folosi doar robotul de bucătărie.

3. Mănânci mai sănătos

Acest aparat este folositor atunci când ții diete, având posibilitatea să pui cantități mici, cât consumi la o masă. Se pot realiza o mulțime de sosuri, spre exemplu, sosul pesto, maioneză normală sau vegetală, sosuri pentru paste, salate din rădăcinoase și multe altele.

4. Este ușor de curățat

Un alt avantaj este că robotul se poate curăța foarte ușor, se poate clăti, componentele lui putând fi curățate în mașina de spălat vase. Și nu în ultimul rând, nu vei mai sta până seara târziu pentru a găti cina.

5. Sosuri și creme catifelate

Datorită faptului că un robot de bucătărie are un motor mai puternic și un spațiu mai mare de mixaj în comparație cu blenderul, sosurile devin mult mai cremoase. De pildă, humusul se face mai fin dacă boabele de năut sunt introduce în robot, iar guacamole are un gust senzațional.

Un robot de bucătărie este un aparat în care merită să faci o investiție de lungă durată. După cum spune și robbreport.com, există această dorință de tehnologizare a procesului de gătire, tocmai pentru a economisi timp.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close