Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cinci pași pe care să-i faci dacă îți dorești să devii o persoană mult mai activă

Cinci pași pe care să-i faci dacă îți dorești să devii o persoană mult mai activă

Sportul este una dintre activitățile ce ar trebui să facă parte din viața fiecăruia, mai ales pentru beneficiile pe care acesta le aduce: vei arata mult mai bine la corp, nivelul tău de energie va crește considerabil după fiecare sesiune și îți vei îmbunătăți sănătatea pe termen lung.

Cinci pași pe care să-i faci dacă îți dorești să devii o persoană mult mai activă
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   11:06

Cu siguranță nu este ușor să te apuci de sport, însă cu puțin ajutor și cu consecvență, vei reuși să faci un obicei din asta. 

Iată 5 pași pe care să îi urmezi atunci când vrei să devii o persoană mai activă: 

  1. Alege activități sportive care îți fac plăcere 

A fi o persoană activă nu presupune doar să mergi la sală de 3 sau 4 ori pe săptămână, ci poți alege să faci și alte activități, precum alergat, înot, mers la tenis sau pilates. Așa că, alege orice activitate care îți face plăcere și te binedispune, mai ales că astfel te vei simți mereu motivat și nu ți se va părea o povară. 

  1. Setează-ți un obiectiv 

Atunci când începi un obicei nou e important să-ți stabilești câteva obiective clare, tocmai pentru a știi încotro te îndrepți. Încearcă să le notezi și la o perioadă de timp să observi și progresul făcut, pe care îl poți monitoriza cu ajutorul unui Apple Watch, pe care îl poți achiziționa de pe Altex.ro, unde vei găsi o mulțime de modele. Acestea trebuie să fie cât mai reale și, implicit, realizabile astfel încât să poți progresa și să te menții motivat. 

  1. Mergi împreună cu un prieten sau apelează la un antrenor personal

Atunci când ești înconjurat de oameni ce au aceleași obiective ca și tine, îți va fi mult mai ușor să ajungi la rezultatul dorit. Astfel, poți alege să faci sport împreună cu partenerul tău sau alături de prieteni sau poți apela la serviciile unui antrenor personal, care te va ghida și te va ajuta să ajungi acolo unde îți dorești. Mai mult, atunci când faci sport cu încă o persoană, șansele ca tu să nu mergi la sală vor scădea considerabil. 

  1. Găsește un echilibru

Nu uita că ai nevoie și de zile de pauză în care corpul tău să se odihnească și să se refacă. Însă, asta nu presupune să scazi nivelul de activitate spre deloc, ci doar să nu mai mergi la sală sau la activitățile care îți solicită în mod activ mușchii. 

  1. Asigură-te că alimentația ta îți susține stilul de viață

Ceea ce mănânci are un rol extrem de important atunci când vine vorba despre sport. Din acest motiv, indiferent de care este obiectivul tău, va trebui să ai o alimentație echilibrată. Pe lângă asta nu uita că trebuie să te hidratezi corespunzător, mereu, mai ales atunci când faci efort fizic. 

Așadar, a deveni o persoană activă nu este deloc ușor, motiv pentru care trebuie să fii perseverent și să accepți faptul că există urcușuri și coborâșuri. 


 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close