Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 pași simpli prin care să-ți creezi un cont bancar

5 pași simpli prin care să-ți creezi un cont bancar

Încă nu ți-ai deschis un cont bancar sau vrei să-ți deschizi unul nou la altă bancă? Există nenumărate instituții financiare bancare care oferă oportunitatea de a-ți deschide un cont bancar, dar alegerea celui care ți se potrivește va depinde strict de preferințele și nevoile tale financiare.

5 pași simpli prin care să-ți creezi un cont bancar
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   11:46

Chiar dacă majoritatea conturilor bancare sunt asemănătoare, băncile se diferențiază prin cultura organizațională proprie care este creată pentru publicul țintă pe care îl vizează. Astfel, produsele bancare ajung să se diferențieze prin aspecte minore, dar care au un impact major pe termen lung asupra stării financiare a unei persoane.

Dacă vrei să-ți creezi un cont bancar, iată 5 pași simpli prin care poți face acest lucru.

1. Alege o bancă

Vei dori să găsești o instituție care se potrivește cel mai bine cu situația ta financiară actuală, dar și cu cea pe care o preconizezi în viitor. Dacă deja știi ce tip de cont bancar vrei să-ți creezi, rămâne doar să cercetezi piața băncilor și să găsești cea mai bună ofertă pentru tine, chiar dacă vorbim de un cont curent pentru tranzacții obișnuite sau despre depozite la termen.

Aflându-ne în era digitală, unde majoritatea operațiunilor se desfășoară online, din confortul casei tale, probabil va fi mai convenabil să alegi o instituție care îți oferă posibilitatea deschiderii unui cont bancar online.

2. Vizitează o sucursală a băncii sau website-ul acesteia

Crearea unui cont bancar o poți face prin două moduri: fie mergi la cea mai apropiată sucursală în timpul programului de lucru al băncii, fie accesezi website-ul OTP Bank pentru deschiderea contului bancar dorit sau pentru a descoperi care cont bancar ți se potrivește.

Modul în care alegi să deschizi un cont bancar la o bancă depinde exclusiv de preferințele tale. De exemplu, persoanele care au mai puțină încredere în modul în care funcționează mediul online sau au nevoie de lămuriri pe care vor să le primească față în față, vor alege întotdeauna să-ți creeze un cont la o sucursală a băncii.

3. Alege produsul bancar dorit (în cazul în care nu știi de ce tip de cont bancar ai nevoie)

Băncile oferă o gamă largă de produse bancare pe care oamenii le pot folosi în gestionarea finanțelor personale. Cel mai popular tip de cont bancar este contul curent, destinat pentru administrarea banilor primiți sau trimiși, pentru plata facturilor regulate, pentru plata datoriilor și așa mai departe. 

Un cont curent de la OTP Bank permite efectuarea unui număr aproape nelimitat de operațiuni care pot fi gestionate direct de pe telefon, prin intermediul aplicației de mobile banking.

Alte conturi bancare populare sunt conturile de economii și depozitele la termen.

4. Furnizează documentele necesare pentru deschiderea contului bancar

Pentru deschiderea oricărui cont bancar, instituția îți va cere informațiile personale și documentele de identificare, cum ar fi actul de identitate. Furnizarea acestora are două scopuri: pentru identificarea persoanei și eliminarea oricărui motiv de suspiciune pentru un atac cibernetic și pentru înregistrarea în sistemul bancar.

Dacă-ți creezi un cont bancar online la OTP Bank, vei fi rugat să faci o poză clară la actul de identitate și un selfie pentru identificare.

5. Fii de acord cu termenii și condițiile sugerate de bancă

Acordul oferit are două roluri. În primul rând, ești de acord să respecți termenii și condițiile sugerate de bancă pentru a avea o relație cât mai sănătoasă instituție-client. În al doilea rând, ești de acord cu prelucrarea datelor personale (GDPR) în diferite scopuri, cum ar fi pentru transmiterea ofertelor bancare noi și în cazul în care vrei să aplici pentru un credit în viitor, iar banca este responsabilă să-ți verifice istoricul la Biroul de Credit.

Dacă urmezi acești 5 pași simpli, în doar câteva minute ar trebui să te poți bucura de noul tău cont bancar!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close