Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Pregătește-te pentru vară! Achiziționează de acum un aparat de aer condiționat

Pregătește-te pentru vară! Achiziționează de acum un aparat de aer condiționat

Primăvara este tot mai aproape, ceea ce înseamnă că nici vara nu este atât de departe precum crezi. Prin urmare este important să te pregătești din timp pentru cel mai călduros sezon al anului.

Pregătește-te pentru vară! Achiziționează de acum un aparat de aer condiționat
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2022   •   12:47

Nu aștepta până la venirea căldurii pentru a achiziționa un aparat de aer condiționat, deoarece vara cererile sunt la cote maxime și poți aștepta săptămâni în șir până când acesta va putea fi instalat. Prin urmare, singurul mod în care te vei putea bucura de confort în propria casă în timpul verii este să comanzi din timp aparatul de aer condiționat. Iată de ce trebuie să ții cont în alegerea aparatului de aer condiționat.

Alege tipul aparatului, în funcție de dimensiunile locuinței

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre aparatele de aer condiționat este că acestea se împart în două mari categorii: single split și multi-split.

Aparate single split au o unitate internă și una externă. Sunt perfecte pentru climatizarea unei camere mai mari sau a unui apartament de două camere.

Aparate multi-split sunt formate dintr-o unitate externă și două sau mai multe unități interne. Aceste aparate sunt ideale pentru climatizarea apartamentelor mari, cu trei camere sau mai mult, dar si a caselor.

Puterea aparatului de aer condiționat

Când alegi aparatul de aer condiționat este important ca acesta să fie suficient de puternic pentru a răci încăperea în care va fi amplasat. Capacitatea de răcire a aparatelor de aer condiționat se măsoară în BTU/oră (BTU - British Thermal Units). Cu cât aparatul are un număr mai mare de BTU/oră, cu atât are o capacitate de răcire mai mare, acoperind o suprafață mai largă.

Ca indice de referință te poți ghida după măsurătorile de mai jos:

  • 5000 BTU/oră – 15 metri pătrați;

  • 9000 BTU/oră – 20-25 metri pătrați;

  • 12000 BTU/oră – 25-35 metri pătrați;

  • 18000 BTU/oră – 35-50 metri pătrați;

  • 24000 BTU/oră – 50-70 metri pătrați;

  • 36000 BTU/oră – 70-100 metri pătrați.

În cazul în care alegi un aparat de 5000 BTU pentru climatizarea unei încăperi de 40 metri pătrați, acesta nu va putea face față și va consuma mult mai mult curent. De asemenea, alegerea unui aparat cu putere de 36000 BTU pentru o suprafață de 20 de metri pătrați este o cheltuială nejustificată.

Funcțiile oferite de aparatul de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat oferă o gamă largă de funcții. Acestea nu se opresc doar la răcire, prin urmare este important să știi care sunt nevoile tale pentru a putea alege aparatul de aer condiționat potrivit.

Prin urmare, este important să știi că aparatele de aer condiționat pot avea funcții precum:

  • Încălzire – ideală pentru iernile friguroase;

  • Funcții de umidificare și/sau dezumidificare;

  • Purificarea aerului (aparatele folosesc ioni de argint care elimină polenul și acarienii în proporție de 99%, dar și mirosurile neplăcute);

  • Sistem de programare pentru pornirea și oprirea automată, la orele stabilite de tine;

  • Control Wi-Fi cu ajutorul căruia poți avea control asupra aparatului de aer condiționat de la distanță. Astfel, înainte de a ajunge acasă, poți porni aparatul de aer condiționat pentru a te bucura de confort de îndată ce intri pe ușă;

  • Senzori de mișcare, care detectează mișcările oamenilor și schimbă automat direcția de bătaie a aerului astfel încât să nu stai în bătaia directă a acestuia;

  • Senzori de temperatură pentru distribuția aerului doar în zonele în care este necesar.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close