Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Nu ai apă caldă și căldură la bloc? 5 alternative eficiente și accesibile

Nu ai apă caldă și căldură la bloc? 5 alternative eficiente și accesibile

Atunci când locuiești la bloc, apa caldă și căldura pot fi distribuite deficitar, datorită numărului mare de consumatori.

Nu ai apă caldă și căldură la bloc? 5 alternative eficiente și accesibile
de Georgiana Adam    |    05 Sep 2023   •   13:20

 În același timp, costurile pentru pierderi poate fi ridicat, iar toate aceste lucruri la un loc pot conduce la frustrări și la decizia de a opta pentru alternative mai eficiente. Dacă te afli în această situație și cauți alternative de încălzire și apă caldă, iată 5 opțiuni din care poți alege.

Aeroterme

Aerotermele sunt dispozitive de încălzire folosite atât pentru încălzirea locală a spațiilor, cât și pentru încălzirea totală a acestora. O aeroterma este echipată cu un ventilator cu ajutorul căruia este aspirat aerul rece pe care dispozitivul îl încălzește și îl recirculă în încăpere. Aerotermele beneficiază de termostat, cu ajutorul căruia se poate controla temperatura interioară, astfel încât gradul resimțit de confort să fie cât mai mare.

Boilere

Boilerele pot fi o soluție potrivită pentru încălzirea apei pe care o poți folosi pentru procesele zilnice de igienă sau ca agent termic pentru calorifere. Boilerele pot fi de mai multe tipuri, așa că atunci când alegi un boiler electric ar trebui să fii atent la câteva detalii: capacitatea dispozitivului, eficiența energetică, tipul de montaj și instalare, costuri și sisteme de siguranță.

Tâmplărie de calitate

Influența tâmplăriei în păstrarea climatului interior este substanțială, așa că poți alege ferestre termopan pentru a acoperi punțile termice create în zona golurilor pentru uși și ferestre. Optează pentru tâmplărie de calitate, etanșă, cu foi de geam care să nu permită formarea condensului, dar care îl același timp oferă o bună ventilație atunci când sunt deschise.

Centrală termică

Poți instala o centrală termică la bloc pentru a te bucura de căldură și apă caldă, însă este necesar să obții acordurile pentru racordare și instalare. În plus, dacă blocul nu este racordat la gaz s-ar putea să trebuiască să găsești alte soluții de încălzire.

Izolare termică

O alternativă pentru a te bucura de mai multă căldură în timpul iernii este aceea de a izola termic locuința. Izolarea se poate face atât pe interior cât și pe exterior, așa că este important să alegi produsele potrivite pentru anvelopare. Poți folosi vată minerală, spumă poliuretanică sau polistiren, iar prin folosirea oricărui astfel de material izolator te vei putea bucura de o creștere a temperaturii interioare cu câteva grade.

La bloc poate fi dificil să te bucuri pe deplin de confort termic și apă caldă dacă ești racordat la sistemul centralizat. Soluțiile există însă și trebuie doar să te documentezi pentru a alege ceea ce crezi că este mai potrivit pentru casa ta. Stabilește așadar prioritățile și alege alternativa potrivită, iar casa ta va deveni mai confortabilă din punct de vedere termic.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close